Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σκότωσαν εν ψυχρώ φαρμακοποιό στου Ρέντη για να τον ληστέψουν

Ένας φαρμακοποιός, ηλικίας 52 ετών, έπεσε νεκρός σήμερα το μεσημέρι στου Ρέντη, όταν τον πυροβόλησαν δύο άγνωστοι προκειμένου να τον ληστέψουν.
Πρόκειται για τον Σπύρο Πουκαμισά, τον οποίο σκότωσαν εν ψυχρώ οι ληστές στις 3.15 , στη διασταύρωση των οδών Π. Νικολαίδη και Περικλέους, για να του αρπάξουν την τσάντα.

Το θύμα ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλιόυ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.Λίγα λεπτά πριν από φόνο είχε αποχωρήσει από το φαρμακείο του, στην οδό Φλέμιγκ, και κατευθύνοταν προς το αυτοκίνητό του, στην οδό Περικλέους, προκειμένου να παρευρεθεί σε συνεδρίαση στα γραφεία του ΦΣΠ.
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι ληστές είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν το θύμα τους. Όταν προσπάθησαν να του αρπάξουν την τσάντα αντιστάθηκε και τον πυροβόλησαν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πέντε φορές.
Τους πυροβολισμούς έριξε ο ένας από τους κακοποιούς, ενώ ο συνεργός του τον περίμενε μέσα σε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο κίτρινου χρώματος, με το οποίο διέφυγαν. Τον άτυχο φαρμακοποιό είχαν επειχειρήσει να τον ληστέψουν και πριν από ένα μήνα.
Το σημείο στο οποιό σημειώθηκε το σημερινό έγκλημα, είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά κακοποιών και οι ειδικοί φρουροί.
O πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, δήλωσε συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία.
«Ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί σήμερα έναν αγωνιστή φαρμακοποιό και έναν εξαίρετο οικογενειάρχη», ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου φαρμακοποιού.