Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη

Το πιο κρίσιμο ερώτημα των εκλογών είναι ευρώ ή δραχμή, όπως επιθυμεί το λόμπι της δραχμής και οι οι δυνάμεις στο εξωτερικό, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στην πλατεία Συντάγματος. "Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη και να παίζει παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας", σημείωσε.

"Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο, για κάθε λαθρομετανάστη" πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του και συνέχισε ότι θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του «για ανάπτυξη και για δουλειές για τα νέα παιδιά».
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «οι εκλογές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη», αλλά και ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή όπως θέλει το λόμπυ της δραχμής και επιθυμούν και δυνάμεις στο εξωτερικό. Αν συνέβαινε αυτό θα πηγαίναμε πενήντα χρόνια πίσω».
Επίσης καταφέρθηκε εναντίον «ξένων εντύπων» λέγοντας ότι «υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού» και πρόσθεσε ότι τα δημοσιεύματα αυτά βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπυ της δραχμής.
Στη συνέχεια, ο κ.Σαμαράς έκανε λόγο για επτά κρίσιμα διλήμματα στα οποία θα κληθεί ο λαός να απαντήσει την Κυριακή.
Το πρώτο δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή, υπογραμμίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Ελλάδα έξω από το ευρώ.
Το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών είναι το δίλημμα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με ανάπτυξη ή καταστροφή και χειρότερο μνημόνιο.
Το τρίτο δίλημμα της Κυριακής είναι δουλειές ή μαζική ανεργία, συνέχισε ο κ. Σαμαράς.
Το τέταρτο δίλημμα είναι ανάμεσα στο χθες και το αύριο. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τον κρατισμό, τον λαϊκισμό, τις ασύδοτες συντεχνίες. «Άλλωστε εκεί έχει μετακομίσει πλέον το βαθύ ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε.
Το πέμπτο δίλημμα πτων εκλογών είναι ανάμεσα στην ασφάλεια και το φόβο, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία ενώ η εγκληματικότητα οργιάζει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε την ώρα που ξεχειλίζει η Ελλάδα από παράνομους λαθρομετανάστες, τους καλούν να φέρουν και τις οικογένειές τους και τάζουν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους παράνομους βρίσκονται εδώ για να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε, θα αλλάξει τους νόμους ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία, θα απομακρύνει τους λαθρομετανάστες και θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους.
Το έκτο δίλημμα είναι Ελλάδα με ισχυρές Συμμαχίες ή απομονωμένη από παντού; Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ρήξη με τους εταίρους μας, έξοδο από το ευρώ και από το ΝΑΤΟ.
Το τελευταίο δίλημμα το οποίο έθεσε είναι κυβέρνηση ή ακυβερνησία.
Σημείωσε ακόμη ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν έχει κριθεί τίποτε και ζήτησε από τους Έλληνες να πάρουν την μοίρα τους στα χέρια τους και να ψηφίσουν και με το μυαλό και με την καρδιά.
«Αυτές οι εκλογές δεν είναι για μία παράταξη ή για ένα κόμμα, είναι για την Ελλάδα. Οι δυσκολίες μας ενώνουν. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Τρεις μόνο υποσχέσεις σας δίνω: Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ασφάλεια. Η καλύτερη αντιμνημονιακή πολιτική είναι να βγούμε από την ύφεση μία ώρα αρχύτερα, να εξαλείψουμε την ύφεση, να μηδενίσουμε τα ελλείμματα και να μην έχουμε πια ανάγκη ούτε δανεικά ούτε Μνημόνια», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Παρών στη συγκέντρωση της ΝΔ ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.