Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η καλύτερη εποχή των δημοσιογράφων

Το είχε πει και ο «πρόεδρος», ‘…τώρα είναι η δική σας ώρα…’! Κάθε ένας που αρθρώνει λόγο σε έντυπο μέσο, οπαδικό ή μη, τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μπορεί να «πετάει» δημόσια ότι όνομα θέλει και για όποια ομάδα.

Με την ανακοίνωση του Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό, κάθε Πορτογάλος ή αλλοδαπός στόπερ, χαφ ή φορ που συνεργάστηκε μαζί του ή αγωνίζεται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι στόχος του Ολυμπιακού. Προσθέστε και τους υποψήφιους που από πριν είχαν βολιδισκοπίσει οι σκάουτερ των Πειραιωτών, συν τους «διακαείς πόθους» κάθε εκδότη ή ρεπόρτερ και βγάλτε συμπέρασμα… Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά στον ελλαδικό χώρο και ψάχνει από έναν «καλό» παίχτη σε κάθε θέση. Μέχρι τις πρώτες ανακοινώσεις, ας επιδείξουμε όλοι υπομονή!
Για τον Παναθηναϊκό, προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα εκεί που ακόμη δεν υπάρχουν. Τον Κατσουράνη τον «έδιωξαν» πριν ακόμα …φύγει! Τον Σαριέγκι επίσης! Χωρίς την αυτάρκεια της μεταφοράς των ειδήσεων, έχουν αποφασίσει την δημιουργία των ειδήσεων! Το μόνο δεδομένο μέχρι σήμερα, στο πράσινο στρατόπεδο, είναι η αποχώρηση του Νίνη και η μεταπήδηση του Σιμάο στην Κίνα. Η ανανέωση του Μαυρία και του Λαγού, η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου του Χρήστου Δώνη. Το μπάτζετ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος, δεν είναι ακόμη γνωστό. Οπότε όλοι έχουν αναλωθεί σε ένα διαρκές κυνήγι παιχτών που πιθανώς να ενδιαφέρουν τον Φερέιρα, χωρίς επίσημα να έχει ανακοινωθεί το όνομα του ίδιου ως προπονητής της νέας περιόδου.
Η ΑΕΚ δεν βγάζει μεταγραφικές ειδήσεις, αφού ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει το αν θα επιτραπούν οι μεταγραφές στις ομάδες χωρίς αδειοδότηση. Ωστόσο εκεί έχει αρχίσει η προπονητολογία, με ονόματα να δίνουν και να παίρνουν. Γνωρίζοντας το οικονομικό αδιέξοδο της ένωσης, κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει, ποιός θα αναλάβει να κάτσει στον πάγκο του δικεφάλου έχοντας μόνο προσωπικές εγγυήσεις από την διοίκηση της ομάδας.
Το ίδιο σκηνικό και για τις ομάδες τις Θεσσαλονίκης. Έρχεται ο Μάρκος Αντόνιο, δεν έρχεται. Σκανδιναβός ο στόπερ. Φεύγει ο Σταφυλίδης και μπλα μπλα μπλα… Οι ειδήσεις τις συμπρωτεύουσας έχουν να κάνουν με την μετακίνηση του Καστίγιο στην μεξικανική Πατσούκα, τις προσφυγές των ξένων του Άρη και την διοικητική αρρυθμία που έχει περιπέσει ο σύλλογος. Για όλα τα υπόλοιπα οι εξελίξεις τρέχουν και κανείς δεν είναι σε θέση να πει κάτι σίγουρο.
Παιδιά, καλοκαιράκι είναι και σίγουρα η αθλητική εφημερίδα στις παραλίες είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Μην γράφετε όμως ό, τι σας έρθει, δημιουργώντας ψεύτικες προσδοκίες ή αντίστοιχα μοιρολόγια και επικήδειους. Τουλάχιστον να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ή οι απαραίτητες διασταυρώσεις. Στην χειρότερη, ας αναφέρεται η πηγή της είδησης, προκειμένου να αξιολογείται ανάλογα από το αναγνωστικό κοινό. Έλεος!