Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η δικαίωση της επιλογής Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μπορεί οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει σήμερα ο κυριακάτικος Τύπος να διενεργήθηκαν… βιαστικά, μετά την ολοκλήρωση των πολιτικών εξελίξεων, και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, δείχνουν ωστόσο επαρκώς, το κλίμα που διαμορφώνεται. Και κυρίως, οδηγούν σε συμπεράσματα αναφορικά με το πώς αποτιμούν οι πολίτες τους χειρισμούς των πολιτικών αρχηγών.
Ενώ λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου μετρά τις σημαντικότερες απώλειες, κάτι που δείχνει ότι οι πολίτες δεν είδαν με καθόλου θετικό μάτι τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική σκακιέρα, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι εκείνοι οι οποίοι καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να είναι ο μεγάλος κερδισμένος, καθώς πήρε μια υπερβατική πρωτοβουλία εθνικής ευθύνης, που συνάντησε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Μια πρωτοβουλία ωστόσο που δείχνει ότι δικαιώνεται από τους πολίτες, αν «διαβάσει» κανείς προσεκτικά τα μεγάλα ποσοστά αποδοχής του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και του εγχειρήματος συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, μπροστά σε μια ιστορική κρίση για την Ελλάδα.
Πλέον, και με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά που έχει αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να προσδοκά βάσιμα σε ενίσχυση αυτής της τάσης, από τη στιγμή που οι πολίτες αποτιμούν ως εξαιρετικά θετική τη δική του συμβολή στην υπέρβαση του αδιεξόδου.