Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο,τι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση το εφαρμόζουμε

Το πρώτο στίγμα του για την "καυτή πατάτα" της απελευθέρωσης των ταξί και των φορτηγών έδωσε χθες ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μιλώντας στο "Εθνος".
Το πρώτο στίγμα του για την "καυτή πατάτα" της απελευθέρωσης των ταξί και των φορτηγών έδωσε χθες ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μιλώντας στο "Εθνος".
Ο Μ. Βορίδης αναφερόμενος στο θέμα των ταξί και των φορτηγών είπε με νόημα ότι "θα ακολουθήσουμε και θα εφαρμόσουμε επακριβώς ό,τι αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση, ενώ ό,τι δεν αποτελεί θα το εξετάσουμε εξαρχής".
Αυτό τόνισε ο υπουργός, ο οποίος χθες το απόγευμα συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γ. Καρατζαφέρη με τα τρία από τα τέσσερα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. που πήραν υπουργικά χαρτοφυλάκια (ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Αστ. Ροντούλης είχε υποχρεώσεις με το υπουργείο), εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινούν στη Βουλή το απόγευμα.

Οι δεσμεύσεις

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ευχήθηκε καλή θητεία στους νέους υπουργούς, τους συνέστησε να βρίσκονται κοντά στον πολίτη και να παραγάγουν αμέσως έργο γιατί ο χρόνος της συγκεκριμένης κυβέρνησης δεν είναι πολύ μεγάλος, ενώ υπενθύμισε τις προ συμφωνίας δεσμεύσεις του κόμματός του, όχι στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, όχι στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όχι στο "πλιάτσικο" σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο Μ. Βορίδης ως προτεραιότητες έθεσε την εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων, του ενιαίου μισθολογίου και της εφεδρείας. Εμφαση θα δοθεί στα δημοσιονομικά, στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στα έργα, τα οποία έχουν μείνει πίσω. Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης έθεσε ως προτεραιότητά του το θέμα των μισθωμάτων του Δημοσίου και την επανεξέταση αυτών, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Γεωργίου τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της νέας κυβέρνησης.
Γιώργος Πίκουλας