Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς σβήνει τους “αστερίσκους”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη «Real News», δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για την πολιτική στρατηγική του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
 Τόσο το διάστημα που προηγήθηκε, και οδήγησε στη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για τα επόμενα βήματα της Συγγρού. Με φόντο ένα σύνθετο πολιτικό περιβάλλον, και ζητούμενο την επίτευξη αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές.
«Θα διατηρήσω το δικαίωμα για αλλαγές», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διευκρινίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπλοκάρει όσα πρέπει να γίνουν, και δεν θα αμφισβητήσει όσα έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά.
Έκανε λόγο για μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, και πρόσθεσε με νόημα ότι κάνουν λάθος όσοι φαντάζονται ότι μια μεταβατική κυβέρνηση σαν και αυτή που συγκροτήθηκε υπό τον Λουκά Παπαδήμο, μπορεί να παρατείνει επ’ αόριστον τη θητεία της, ή ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν μετά από αρκετούς μήνες.
Επανέλαβε ότι ζητάει από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή, και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία «πυρήνες» υπέρ της συναίνεσης, ούτε και θα μπορούσαν να τεθούν «βέτο», τα οποία θα έθεταν υπό αμφισβήτηση τον κεντρικό στόχο της αυτοδυναμίας.
Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά είναι η δεύτερη μέσα σε μερικές ώρες. Ακολουθεί τη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της Παρασκευής, όταν ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά δεν συγκυβερνά. Και έρχεται λίγο πριν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέβει αύριο στο βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Εκεί όπου θα ζητήσει τη συστράτευση όλων, και τη μάχη για να μη χαθεί καμία ψήφος στις επόμενες εκλογές, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία τις προσδιορίζει για τη 19η Φεβρουαρίου. Ζητώντας «καθαρή αυτοδυναμία», χωρίς… αστερίσκους, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για την επανεκκίνηση του τόπου.