Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΕ 4 ΑΚΟΜΗ ΓΚΑΛΟΠ


Την πολιτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, που διευρύνεται τόσο σε τοποθετήσεις όσο και στην πρόθεση ψήφου αλλά και το μέγεθος της οργής που νιώθουν οι πολίτες για τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνουν τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσαν ισάριθμες κυριακάτικες εφημερίδες.

Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας MRB για την «Realnews» το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από την προεδρία του κόμματος.

Στην πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ διευρύνει ακόμα περισσότερο την διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ αγγίζοντας τις 10 μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,8% και το ΠΑΣΟΚ 11,9%
Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας MRB για την «Realnews» το 75% απαντά θετικά για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Στο 79% φτάνουν τα ποσοστά ικανοποίησης στην δημοσκόπηση της Marc για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο 72,9% η μέτρηση της Καπα Research για το ΒΗΜΑ.
Το 63,4% σύμφωνα με την δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως σωστά δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 34,4% πιστεύει πως η χώρα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου αναρριχάται στο 55% της κοινής γνώμης.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά του κ. Παπαδήμου και μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων, καθώς επτά στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και έξι στους 10 του ΛΑΟΣ έχουν θετική γνώμη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ θετική γνώμη έχει το 56%.
Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 28,5%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5% και Οικολόγοι 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς συγκεντρώνει το 2,5%. Η αποχή καταγράφεται στο 27%.