Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / SHENG LI
Εργάτες προσπαθούν να βγάλουν τεράστια κομμάτια πάγου από τον ποταμό Σονγκχουά, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τα γλυπτά του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού που ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου στο Χαρμπίν της Κίνας. Κάθε κύβος πάγου ζυγίζει περίπου 250 κιλά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, περίπου 10.000 άτομα απασχολούνται προκειμένου να δώσουν σχήμα σε 180.000 τετραγωνικά μέτρα πάγου και 150.000 τετραγωνικά μέτρα χιονιού.


REUTERS / STEVE CRISP


Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.Η Βηρυτός έχει γίνει από το καλοκαίρι στόχος σειράς επιθέσεων, κυρίως κατά των θέσεων της οργάνωσης Χεζμπολάχ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ


Πολίτες περνούν μπροστά από καλλιτέχνη του δρόμου στον κεντρικό πεζόδρομο της Ερμού. Σε εορταστικούς ρυθμούς επανέρχονται από σήμερα τα καταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 09:00 έως τις 21:00. Αύριο Σάββατο το ωράριο των καταστημάτων θα είναι 09:00‐18:00.Κλειστά θα είναι την Κυριακή τα μαγαζιά στην Αττική, ανοικτά υπό προϋποθέσεις στη Θεσσαλονίκη.



REUTERS / STEFANO RELLANDINI


Ο Έζιο Κόστα με το σκύλο του Τζόλι αναζητούν λευκή τρούφα σε δάσος κοντά στην πόλη Άλμπα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Η περιοχή, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της επαρχίας Πιεντμόντ, αποτελεί την «πρωτεύουσα» της λευκής τρούφας, ενός σπάνιου είδος υπόγειου μανιταριού. Η μυρωδιά που αναδίδουν διαρκεί για ένα περιορισμένο μόνο διάστημα και γίνεται αντιληπτή με τη βοήθεια καλά εκπαιδευμένων σκύλων.


EPA / JAVIER ETXEZARRETA


Κόσμος παρατηρεί το ουράνιο τόξο στο Σαν Σεμπαστιάν στη Χώρα των Βάσκων. Ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις έπληξαν τη βόρεια Ισπανία τις ημέρες των Χριστουγέννων. 


REUTERS / STOYAN NENOV


Η Λεονσίγια Ντοκούζοβα παρουσιάζει το νούμερό της σε τσίρκο της Σόφιας στη Βουλγαρία. Η Ντοκούζοβα , προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της εργάζεται ως ακροβάτις στο τσίρκο, ως κασκαντέρ σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και ως νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Σόφιας. 


REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE


Κουρέας προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πεζοδρόμιο συνοικίας του Παλαιού Δελχί, στην Ινδία. 


FOSPHOTOS / PANAYIOTIS TZAMAROS


Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου (κέντρο) οδηγείται στον εισαγγελέα για την υπόθεση των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων. Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το απόγευμα έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση διαφημιστικής εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.


REUTERS / MIAN KHURSHEED


Ένας άντρας έχει τυλιχθεί με ένα μάλλινο σάλι για να προστατευθεί από το κρύο, καθώς κάθεται πάνω σε φορτηγό στην αγορά της πόλης Ραβαλπίντι στο Πακιστάν. 


EPA / SERGEI CHIRIKOV


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν φωτογραφίζεται δίπλα στο πορτρέτο του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, κατά τη διάρκεια της κηδείας του σχεδιαστή του επιθετικού τυφεκίου AK-47 που άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα σε ηλικία 94 ετών. Το Καλάσνικοφ εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διαδεδομένα όπλα σε ολόκληρο τον κόσμο, και χρησιμοποιήθηκε τόσο από τακτικούς στρατούς, όσο και από αντάρτες και κακοποιούς στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.


REUTERS / MORRIS MAC MATZEN


Ημέρα απογραφής των «φιλοξενούμενων» ζώων είναι η σημερινή για το ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ στο Αμβούργο της Γερμανίας. Στη φωτογραφία, λεμούριοι παίζουν σε ένα παγκάκι λίγο πριν ζυγιστούν από το προσωπικό του πάρκου.


REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN


Παλαιστίνιος διαδηλωτής πετά πέτρες προς τους ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε διαδήλωση εναντίον των εβραϊκών εποικισμών στο χωριό Μπιλίν της Δυτικής Όχθης. 


EPA / FRANK RUMPENHORST


Ένας μπλε ταύρος κατασκευασμένος από 210.000 τουβλάκια Lego είναι η νέα μασκότ του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης. Ο ταύρος έχει 1,6 μ. ύψος και η κατασκευή του άρχισε στις αρχές του Δεκεμβρίου. 


REUTERS / MURAD SEZER


Ένα αγόρι στέκεται στο μπροστινό μέρος ενός τραμ παλαιού τύπου σε εμπορικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης. 


REUTERS / KIM HONG-JI


Μέλη συντηρητικής, αντι-ιαπωνικής ομάδας διαδηλώνουν έξω από την πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Σεούλ, με αφορμή την επίσκεψη του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στο μνημείο Γιασουκούνι. Για τη Νότια Κορέα και την Κίνα το Γιασουκούνι συμβολίζει τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τα ιαπωνικά αυτοκρατορικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του αποικισμού της χερσονήσου της Κορέας (1910-1945) και κατά τη διάρκεια της μερικής κατοχής της Κίνας (1931-1945). 


REUTERS / STRINGER

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά υποστηρικτές του καθώς αποχωρεί από τζαμί, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Ανώτατο τουρκικό δικαστήριο απέρριψε νέο αίτημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο αστυνομικές αρχές οι οποίες διεξάγουν συγκεκριμένες έρευνες είναι υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους το περιεχόμενο και την εξέλιξή τους. Την Πέμπτη εισαγγελέας κατήγγειλε ότι του αφαιρέθηκε φάκελος σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει την κυβέρνηση Ερντογάν και ότι η αστυνομία παρακώλυσε την διαδικασία, αρνούμενη να πραγματοποιήσει σημαντικές συλλήψεις.

"Ναυτεμπορική"