Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επίθεση μυστήριο σε 54χρονο εισοδηματία

Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονική επίθεση που έγινε χθες το πρωί σε βάρος 54χρονου εισοδηματία, ο οποίος είχε άγιο και παρότι πυροβολήθηκε στο πρόσωπο σχεδόν εξ επαφής, τραυματίστηκε χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Του Κώστα Καντούρη
Ο ίδιος άνθρωπος είχε γίνει στόχος τον περασμένο Αύγουστο όταν άγνωστοι δύο φορές είχαν παγιδεύσει με χειροβομβίδες το δίκυκλο που χρησιμοποιούσε.
Οι αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος Θεσσαλονίκης βρίσκονται απέναντι σε έναν γρίφο, καθώς και αυτή τη φορά το θύμα της επίθεσης υποστηρίζει ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν, όπως έπραξε και το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, εκφράζουν την πεποίθηση ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κρύβεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Χθες τα ξημερώματα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 54χρονος δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο πρόσωπο, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, στην περιοχή της οδού Εθνικής Αμύνης. Ο δράστης φορούσε κουκούλα και τον πυροβόλησε με ένα πιστόλι των 7,65 χιλιοστών.
Η σφαίρα πέρασε μέσα από το στόμα και βγήκε από τη μία πλευρά του λαιμού του 54χρονου, τραυματίζοντάς τον, χωρίς όμως να βρεθεί σε κίνδυνο η ζωή του. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Στις έρευνες που ακολούθησαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η κουκούλα που χρησιμοποίησε ο δράστης βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων και εξετάζεται, ενώ σε άλλον κάδο βρέθηκε και το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε, το οποίο επίσης εξετάζεται, τόσο για γενετικό υλικό όσο όμως και αν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη φορά σε εγκληματική ενέργεια.

Επιθέσεις - γρίφοι
Οι επιθέσεις σε βάρος του 54χρονου είχαν προκαλέσει εντύπωση και στις διωκτικές αρχές τον περασμένο Αύγουστο. Συγκεκριμένα, πολίτης είχε τηλεφωνήσει στην άμεση δράση όταν είδε ότι ένα δίκυκλο τύπου σκούτερ ήταν παγιδευμένο με χειροβομβίδα στην περιοχή της οδού Γρ. Λαμπράκη. Δύο ημέρες νωρίτερα, περαστικός είχε βρει στην ίδια περιοχή μία χειροβομβίδα, η οποία αποκαλύφτηκε από την έρευνα ότι είχε τοποθετηθεί στο ίδιο σκούτερ, αλλά με την κίνησή του έπεσε στον δρόμο χωρίς να εκραγεί.
Ο δράστης της τοποθέτησης είχε δέσει την περόνη με σύρμα, με στόχο να απασφαλιστεί και να εκραγεί όταν ο αναβάτης έβαζε μπροστά τη μηχανή, για να κινηθεί το δίκυκλο. Οι περιοχές όπου είχαν βρεθεί οι χειροβομβίδες είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία και για τη δεύτερη επιστρατεύτηκε το ειδικό ρομπότ της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τελικά την περισυνέλεξε πυροτεχνουργός, για να εξεταστεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα, χωρίς όμως να βρεθεί τίποτε.