Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ -ΕΚΑ

Μετά και από την 5η συνάντηση για συγκρότηση του Δ.Σ. του ΕΚΑ χωρίς κανένα αποτέλεσμα έως σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και την κοινωνία για τα ευτράπελα που συμβαίνουν στο Ε.Κ.Α.
 Καταγγέλλουμε ως αντιδεοντολογική, παρελκυστική, επικίνδυνη και παράλογη τη συμπεριφορά των συνδικαλιστικών Παρατάξεων ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΠΑΣΚΕ-Σ, που δεν επιτρέπουν με αστείες και ανεύθυνες δικαιολογίες, να συσταθεί Προεδρείο στη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της Χώρας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


Είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο ότι οι προαναφερόμενες παρατάξεις, έγραψαν τη νωπή εντολή των ψηφοφόρων τους για σύσταση διαπαραταξιακού Προεδρείου στο ΕΚΑ στα «παλαιότερα των  υποδημάτων» τους, θεωρώντας  μάλλον ότι οι συνδικαλιστές πρέπει να λαμβάνουν εντολές μόνο ΑΝΩΘΕΝ και όχι από τους Εργαζόμενους οι οποίοι τους εκλέγουν.

Οι τελευταίοι γι’ αυτούς θεωρούνται «πρόβατα» για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.

Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση της ΔΑΣ, που συμμετείχε στο προηγούμενο Προεδρείο, να απόσχει τώρα. Ο Μαρξ δεν ζει πλέον για να εκφράσει κάποια αλλαγή στην τακτική και στην συνδικαλιστικοπολιτική τους τακτική. Οι ευκαιριακές συνεργασίες και τα «παιχνίδια», δεν αρμόζουν σε όποιον ισχυρίζεται ότι υπηρετεί αρχές, αξίες και τον Έλληνα Εργαζόμενο.

Δεν εξηγείται αλλιώς, η τακτική της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, μιας Παράταξης που ο πολιτικός της φορέας φιλοδοξεί (υποτίθεται) να κυβερνήσει, να θυσιάζει τα «πρέπει» και τα «θέλω» του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο βωμό αλλότριων συνεδρίων και άλλων σκοπιμοτήτων. Η προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών, μακριά από κάλπες και χωρίς τη βούληση των ψηφοφόρων, είναι εντελώς ανοίκεια και ξένη προς τις αρχές και τις αξίες κάθε σοβαρής και υπεύθυνης συνδικαλιστικής Παράταξης.

Δεν εξηγείται αλλιώς, η επιδίωξη της νεότευκτης ΠΑΣΚΕ-Σ, να διατηρηθεί στο προσκήνιο μεταφέροντας  στο ευρύτερο Κίνημα, τα προβλήματα που δημιούργησε στην ΠΑΣΚΕ. Προβλήματα που νομίζει ότι θα τα λύσει με μεταγραφές, προσημειώσεις και υποθήκες.

Εμείς, ως ΔΑΚΕ-ΕΚΑ, πιστεύουμε :
Ότι είναι χρέος του κάθε μεμονωμένου εργαζόμενου να καταδικάσει έμπρακτα αυτές τις συμπεριφορές.
Ότι από αυτές τις ανερμάτιστους και αδικαιολόγητους τακτικισμούς, ωφελείται μόνο η Κυβέρνηση και η υλοποίηση των απολύσεων και των άλλων μνημονιακών μέτρων, στα οποία υποτίθεται πως, όλες οι παραπάνω Παρατάξεις, είναι αντίθετες.
Ότι δεν μπορούν κάποιοι να δηλώνουν «παρών» μόνο σε εκλογικές διαδικασίες για τις έδρες και όταν χρειάζεται να «βάλουν πλάτη» να είναι απόντες.

Η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ αμετακίνητη από τις αρχές και τις αξίες της, όλα αυτά τα χρόνια, από θέση ευθύνης συνεχίζει χωρίς προαπαιτούμενα να στηρίζει εργαζόμενους και κοινωνία.

Ξεκάθαρες θέσεις, καθαρές προτάσεις για ένα Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας μαχητικό και λειτουργικό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο στην υπηρεσία κάθε εργαζόμενου και πολίτη της Αθήνας.

Εμείς, ως ΔΑΚΕ-ΕΚΑ γνωρίζουμε όλες τις τακτικές και τις συμπεριφορές κάποιων.

Καιρός όμως είναι να τις μάθουν και να τις καταδικάσουν όλοι οι Εργαζόμενοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ