Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εκοψαν δάκτυλα απαχθέντος και τα έστειλαν στη γυναίκα του


Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι Αλβανοί και ένας Έλληνας απήγαγαν 59χρονο και κατά τη διάρκεια της δίμηνης κράτησής του με σκοπό να πάρουν λύτρα από την οικογένειά του, έκοψαν δύο δάκτυλά του και τα έστειλαν στη σύζυγό του. Η υπόθεση εξιχνίαστηκε από την Ασφάλεια Αττικής και όπως έγινε γνωστό, ο απαχθείς είχε βιώσει απάνθρωπες συνθήκες και απάνθρωπη συμπεριφορά από τους απαγωγείς. Το μαρτύριό του περιλάμβανε, επίσης, τη χάραξη της πλάτης του με μαχαίρι και την τοποθέτηση στις πληγές αλατιού...Η απαγωγή, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έγινε για υπόθεση μεταφοράς 200 κιλών ναρκωτικών από την Ελλάδα στη Γερμανία που είχε αναλάβει ο 55χρονος και στην οποία εμπλέκεται και ένας τσιγγάνος, η οποία, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκε.

Οι απαγωγείς κρατούσαν το θύμα στα Γιάννενα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι επτά Αλβανοί κακοποιοί και ένας Έλληνας, οι οποίοι ζητούσαν από τη σύζυγο του 55χρονου 130.000 ευρώ.
Μάλιστα, για να την πείσουν ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν το σύζυγό της εάν δεν τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν, έκοψαν δύο από τα δάκτυλά του και της τα έστειλαν.
Η απαγωγή, η οποία διαπράχθηκε το Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσε διαφορές των δραστών και του θύματος που σχετίζονται με 200 κιλά ναρκωτικά που ήταν κανονισμένο να μεταφερθούν από τον 59χρονο στη Γερμανία, και δεν μεταφέρθηκαν.
Τελικά η γυναίκα του δεν κατέβαλε τα χρήματα που ζητούσαν οι απαγωγείς και αυτοί του έκοψαν δύο δάκτυλα του 59χρονου και τον άφησαν ελεύθερο το Μάρτιο, στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά την απελευθέρωσή του άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και η υπόθεση εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Αττικής.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, ο απαχθείς είχε αναλάβει τον ρόλο της αναζήτησης μεταφορέα της εν λόγω ποσότητας του χασίς στη Γερμανία.
Για το λόγο αυτό, σύστησε στους συνεργούς του και μετέπειτα δράστη της απαγωγής του τσιγγάνο από την περιοχή των Άνω Λιοσίων, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή και τελικά σε συμφωνία, δίνοντάς του και το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, για την μεταφορά.

Ο τσιγγάνος, αφού παρέλαβε τα ναρκωτικά δεν πραγματοποίησε την μεταφορά, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, και τα κράτησε για λογαριασμό του.
Για την αθέτηση της συμφωνίας, την απώλεια των χρημάτων και της ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών, οι δράστες θεώρησαν υπεύθυνο τον απαχθέντα και για το λόγο αυτό τον απήγαγαν, με σκοπό να απαιτήσουν από την οικογένειά του ως «λύτρα» τα χρήματα που πίστευαν ότι είχαν χάσει.
Όταν, τελικά, διαπίστωσαν ότι η οικογένειά του δεν είχε χρήματα τον άφησαν ελεύθερο στο κέντρο της Αθήνας.
"Εθνος"