Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αυτοκτόνησε μέσα στην Παναγία των Παρισίων, γιατί δεν ήθελε τους γάμους ομοφυλοφίλων!


Άφωνοι έμειναν όσοι βρίσκονταν στην Παναγία των Παρισίων όταν είδαν έναν άνδρα να βγάζει ένα όπλο και να το στρέφει στον εαυτό του. Ο άνδρας που αυτοκτόνησε με πιστόλι σήμερα το απόγευμα μέσα στο ναό της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι —γεγονός το οποίο προκάλεσε την άμεση απομάκρυνση όσων βρίσκονταν εντός του ναού— ήταν ένα μέλος της γαλλικής ακροδεξιάς που αντιτασσόταν στο γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Ο άνδρας αυτός, που ονομαζόταν Ντομινίκ Βενέρ, ηλικίας 78 ετών, αυτοκτόνησε μπροστά στην Αγία Τράπεζα λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδας με ένα πυροβόλο όπλο.
Σε κείμενο που ανήρτησε στο ιστολόγιό του, ανέφερε ότι χρειάζονται "νέες χειρονομίες, εντυπωσιακές και συμβολικές, που θα μας βγάλουν από την υπνηλία, θα ταρακουνήσουν τις αναισθητοποιημένες συνειδήσεις μας και θα αφυπνίσουν τη μνήμη της καταγωγής μας".
Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ (γαλλ. Notre-Dame de Paris) είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού.
Βρίσκεται στο νησί Ιλ ντε λα Σιτέ (Île de la Cité) του ποταμού Σηκουάνα (la Seine), στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Η κατασκευή του άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄ και ο Βασιλέας Λουδοβίκος Ζ΄ της Γαλλίας. Ο Ναός αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα. Το 1699 υπέστη ακρωτηριάσεις, με το δικαιολογητικό της επισκευής του. Τα πλέον άξια ιδιαίτερης προσοχής σημεία, που προκαλούν το θαυμασμό της αρχιτεκτονικής του ναού, είναι η υπέροχη πύλη με τον υπεράνω αυτής τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα.
Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στο Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Βοναπάρτης.
Με κέντρο δράσης το ναό αυτόν συνέγραψε ο Βίκτωρ Ουγκώ το γνωστό κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο Παναγία των Παρισίων.
Κάθε χρόνο την Παναγία των Παρισίων επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες απ' όλο τον κόσμο.