Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ταξίδια στην αγκαλιά της άγριας φύσης


Ταξίδια στην αγκαλιά της άγριας φύσης
Για χρόνια οι ταξιδιώτες, που ήθελαν να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση και τα ζώα, επέλεγαν να επισκεφθούν ένα από τα μεγάλα εθνικά πάρκα της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής.
Όλο και περισσότερο, όμως, οι ταξιδιώτες φαίνεται να ξεφεύγουν από την πεπατημένη οδό, ανακαλύπτοντας ενδιαφέρουσες και περίεργες γωνιές του κόσμου, όπου μπορούν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τη μητέρα φύση. Από αρχαίους ναούς, μέσα στους οποίους κυκλοφορούν πίθηκοι και αρουραίοι, μέχρι έρημες παραλίες γεμάτες με εξωτικά άγρια ζώα, εδώ θα βρείτε τα 8 πιο ασυνήθιστα μέρη για να συνδεθείτε με τη φύση.

Hanauma Bay, Χαβάη

 
Πρόκεται για ένα προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο στο νησί Big Island της Χαβάης και προσφέρει έναν παρθένο ύφαλο γεμάτο χελώνες, ψάρια, ακόμα και καρχαρίες. Εκτός από την κολύμβηση με αναπνευστήρα στα ρηχά, οι ταξιδιώτες μπορούν να εγγραφούν στις τοπικές επιχειρήσεις κατάδυσης, που με τη βοήθεια ειδικών θα μπορέσουν να ταΐσουν τους καρχαρίες στο φυσικό τους περιβάλλον, μέσα από ένα προστατευτικό κλουβί.

Jamaa el Fnaa, Μαρόκο

 
Είναι η κύρια αγορά στο Μαρακές και οι επισκέπτες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι νιώθουν σα να πρωταγωνιστούν σε μια ταινία του Indiana Jones. Οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν φρούτα και χυμούς κάθε είδους, καθώς και μάντεις και φυσικά τους θρυλικούς γητευτές φιδιών του Μαρόκου.

Galwar Bagh Monkey Temple, Ινδία

 
Στο ινδικό κρατίδιο της Rajahsthan, ο ναός Galtaji είναι δημοφιλής προορισμός για τους θρησκευτικούς προσκυνητές εδώ και αιώνες. Τα τελευταία χρόνια, ο ναός έχει προσελκύσει ταξιδιώτες χάρη στην προσέλευση μεγάλου αριθμού πιθήκων, της φυλής των μακάκων, που έχουν δώσει στην περιοχή το παρατσούκλι Ναός των Πιθήκων.

Punta Nifas, Αργεντινή

 
Το Punta Ninfas στην κεντρική Αργεντινή είναι ένα hotspot για τους τολμηρούς λάτρεις της φύσης. Εκεί μπορούν να δουν ομάδες φαλαινών δολοφόνων, πολλές από τις οποίες δεν διστάζουν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους στους επισκέπτες.

Tiger Temple, Ταϊλάνδη

 
Στη δυτική Ταϊλάνδη, οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν το ναό, όπου για τις δύο τελευταίες δεκαετίες βουδιστές μοναχοί εκτρέφουν τίγρεις της Ινδοκίνας. Ενώ στο Tiger Temple δεν επιτρέποταν στους επισκέπτες να έρχονται σε επαφή με τις μεγάλες γάτες, τα τελευταία χρόνια, πάντα με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών, μπορείτε ακόμα και να χαϊδέψετε μια τίργη.

Swayambhunath Temple, Νεπάλ

 
Σκαρφαλωμένος στην κορυφή ενός απότομου λόφου στο δυτικό Κατμαντού, αυτός ο ναός είναι ένα από τα σημαντικότερα ιερά του Βουδισμού και το σπίτι μιας παιχνιδιάρικης φυλής πιθήκων. Ενώ τα χαριτωμένα πλάσματα αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να χάσουν τις υπέροχες τοιχογραφίες και την εκπληκτική θέα της πόλης.

Karni Mata Temple, Ινδία

 
Ο ναός στο Deshnok της Ινδία δεν είναι ένα ειδυλιακό μέρος. Ο ναός κατοικείται από χιλιάδες ποντίκια, που οι ντόπιοι τα σέβονται ως ιερά. Οι αρουραίοι, θεωρούνται ιερά ζώα και ότι φέρνουν καλή τύχη στη ζωή, έτσι μάλλον θα πρέπει να τα ανεχτείτε να τρέχουν ανάμεσα στα πόδια σας.

Giraffe Manor, Κένυα

 
Χτισμένο σε ένα προάστιο του Ναϊρόμπι στην Κένυα, αυτό το αποικιακό βρετανικό ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του τη συντροφιά ένος πολύ ασυνήθιστου συγκάτοικου: ζωντανές καμηλοπαρδάλεις. Αν και τα δωμάτια δεν είναι οικονομικά, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ζωής, όπως είναι το να απολαμβάνεις το πρωϊνό σου, με ένα από αυτά τα γλυκύτατα πλάσματα.
news.gr