Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι δήμαρχοι “καθάρισαν” στη Β΄ Αθηνών για τη ΝΔ

Η μάχη της Β΄ Αθηνών αποδείχτηκε εξαιρετικά κρίσιμη για την τελική έκβαση της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου. Γιατί, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έκοψε πρώτος το νήμα, η διαφορά του ωστόσο, πέριξ του 5%, ήταν πολύ μικρότερη από τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου, η οποία εκτιμούσε πως ένα διψήφιο προβάδισμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση που διαμόρφωνε υπέρ της Συγγρού η περιφέρεια.

Στη Β΄ Αθηνών, το παιχνίδι για τη Νέα Δημοκρατία το “γύρισαν” οι… πρώην δήμαρχοι αλλά και νυν παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, που γνώριζαν εξαιρετικά καλά τις ιδιομορφίες της περιοχής, και κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης της “γαλάζιας” Παράταξης.
Κάτι που αποτυπώθηκε στην κάλπη, καθώς η Β’ Αθηνών δεν… πρόλαβε να διαδραματίσει ρόλο ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος, και του μεγάλου προβαδίσματος που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία η υπόλοιπη περιφέρεια, όπως είχε συμβεί στις οριακές εκλογές-θρίλερ του 2000.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναθέσει την ευθύνη της Β΄ Αθηνών στον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω και τέως πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρη Καλογερόπουλο. Ενώ κρίσιμο ρόλο έπαιξε, κυρίως στον βόρειο τομέα, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.