Η ΝΔ Θεσσαλονίκης μετά την ανακίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην περιοχή μας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τον υπέροχο αλλά και δύσκολο αγώνα που έδωσαν τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.
Όλοι μας πορευτήκαμε με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα μακριά από τακτικές λαϊκισμού, πόλωσης και ανεπίτρεπτης επιδερμικής πολιτικής συμπεριφοράς.
Τα στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης αισθάνονται υπερήφανεια γιατί κατόρθωσαν να πετύχουν μία μεγάλη νίκη απέναντι στην ανευθυνότητα και ισοπέδωση των λαϊκιστών αντιπάλων μας.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ κατόρθωσε να αυξήσει τη δύναμη της κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, διπλασιάζοντας το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών και να ανακτήσει την πρωτιά μετά από πολλά χρόνια! Δυστυχώς, λόγω του εκλογικού νόμου οι έδρες παρέμειναν έξι, παρά τη τεράστια αύξηση του ποσοστού!
Μία ακόμη έδρα κερδήθηκε στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου η δύναμη της ΝΔ αυξήθηκε κατά περίπου 12 μονάδες!
Μπλε ο χάρτης!
Στους 16 νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στους 15, κάτι που αποδεικνύει ότι για μία ακόμη φορά η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα νίκης για το κόμμα μας αλλά και τη ραχοκοκκαλιά της παράταξης μας!
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από τους 15 αυτούς νομούς στους 14 το ποσοστό της ΝΔ είναι από 2 έως 10 μονάδες πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος! Οι Σέρρες δίνουν (μετά τη Λακωνία και τη Μεσσηνία) το υψηλότερο ποσοστό στη ΝΔ πανελλαδικά, λίγο κάτω από το 40%!