Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο Σαμαράς “έβγαλε στη σέντρα” τον Καμμένο

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο, είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα. Σε αντίθεση με τις συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, το τετ-α-τετ με τον άλλοτε βουλευτή της “γαλάζιας” Παράταξης, που ακολούθησε τη δική του αυτόνομη διαδρομή, δημιουργώντας το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κινήθηκε σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση.

Από την πλευρά του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ξεκίνησαν διαρροές για το περιεχόμενο της συνάντησης, για τις θέσεις που ανέπτυξε ο Πάνος Καμμένος, και για τις προτάσεις που κατέθεσε στον Αντώνη Σαμαρά.
Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε άμεσα, δείχνοντας αυξημένα αντανακλαστικά εν αναμονή πρωθυπουργού. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας “έβγαλε στη σέντρα” τον Πάνο Καμμένο, επιρρίπτοντάς του την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι ο Πάνος Καμμένος του έδειξε ότι δεν επιθυμούσε να συνδράμει την κοινή προσπάθεια, ότι προσπάθησε να εγείρει μια σειρά από προφάσεις, και ότι δεν αντιλαμβάνεται την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.