Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ο κ. Ε. Βενιζέλος Ζήτησε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ

Η παράταξή μας άντεξε αριθμητικά, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις πρώτες δηλώσεις του και υποσχέθηκε ότι θα «τιμήσουμε με τη στάση μας όσους μας ψήφισαν».
«Είπαμε με απόλυτη σαφήνεια την αλήθεια στον λαό» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο, που υπάρχει πολιτική αστάθεια, η κατάσταση επιδεινώθηκε εις βάρος των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Δεν υπάρχει ημέρα για χάσιμο και κομματικά παιχνίδια».

Προειδοποίησε ότι, εάν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, «θα πρέπει να υπάρχει αύριο κυβέρνηση ικανή να διεξαγάγει τη δεύτερη φάση διαπραγμάτευσης».

Ζήτησε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

«Πρέπει να υπάρξει εθνική συστράτευση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξαπέλυσε βέλη σε κάποιους που «περιμένουν στη γωνία ως αντιπολίτευση για το κομματικό τους συμφέρον».

Ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, από αύριο κιόλας να κινήσει τις διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Ο καθένας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δική του ιστορική ευθύνη» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι, μόλις σχηματισθεί κυβέρνηση, στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για την ανασύσταση του κόμματος.