Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Την Πέμπτη επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Αύριο επιστρέφουν στην Αθήνα οι επιθεωρητές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προκειμένου να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Η απόφαση αυτή της τρόικας, σημείωσε ο κ. Αλταφάζ, έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, τα οποία χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων του 2012 και την επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας σε βιώσιμο δρόμο».
Όπως επίσης έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, πρόθεση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Eurogroup το συντομότερο δυνατόν, μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στην Ελλάδα και να αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης των δανείων, υπό την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική. Μια τέτοια εξέλιξη, συμπλήρωσε, θα διασφαλίσει στις ελληνικές αρχές την εξυπηρέτηση των δανειακών τους αναγκών.