Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Εφεδρεία και απολύσεις "καταστρέφουν τη μεσαία τάξη"

Η εργασιακή εφεδρεία αποτελεί τον προθάλαμο της ανεργίας και οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, με όποια μορφή και αν γίνουν, θα χειροτερεύσουν τις ήδη υποβαθμισμένες κρατικές παροχές, ενώ η μεσαία τάξη θα καταστραφεί, οδηγώντας σε απόγνωση μισθωτούς, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ισχυρίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

"Οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, με όποια μορφή και αν τις κάνουν, θα έχουν κόστος για τα λαϊκά στρώματα, θα χειροτερεύσουν τις ήδη υποβαθμισμένες κρατικές παροχές, ενώ η πίεση της ανεργίας, της δραστικότερης περικοπής των μισθών, θα γίνει πιο ασφυκτική στον ιδιωτικό τομέα" αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση του ΚΚΕ.
"Γι' αυτό χρειάζεται να διαμορφωθεί τώρα λαϊκή αγωνιστική συμμαχία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα, για παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων, για να εκφραστεί μαζικά η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης - ΕΕ που υπηρετεί τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό" καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ τονίζει ότι "η εργασιακή εφεδρεία αποτελεί τον προθάλαμο της ανεργίας για χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, ενώ σε συνδυασμό με τις μειώσεις των μισθών, τις ισοπεδωτικές μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις κρίσιμων τομέων του δημοσίου, ισοδυναμεί τη χειροτέρευση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

Ο αναγκαίος επανασχεδιασμός του δημοσίου δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές απολύσεις και την ισοπέδωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ο ΣΥΝ στηρίζει τις πολύμορφες δράσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και αγωνίζεται για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της για μια νέα πολιτική για το δημόσιο τομέα άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό κράτος, την αναδιανομή του πλούτου και την ανάπτυξη. Ηαταστρέφουν τη μεσαία τάξη για να σώσουν τα ρουσφέτια τους" τελειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε ότι "με προχειρότητα, αποσπασματικές εξαγγελίες και συμβιβασμούς με τους κομματικούς στρατούς που δημιουργήθηκαν κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ, δεν μπορεί να προχωρήσει η μεγάλη διαρθρωτική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η κυβέρνηση καταστρέφει τη μεσαία τάξη, οδηγώντας σε απόγνωση μισθωτούς, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Χρέος της είναι να ενισχύσει τους ευσυνείδητους και αποδοτικούς δημόσιους υπαλλήλους και όχι να ψάχνει τρόπους διάσωσης του πελατειακού κράτους των ρουσφετιών".