Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Υποβιβάζεται για δωροδοκία ο Αστέρας Τρίπολης!

Αθώοι ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα

Στη Β' Εθνική οδηγείται ο Αστέρας Τρίπολης. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκρινε ένοχη την ομάδα της Αρκαδίας για δωροδοκία και της επέβαλε ποινή υποβιβασμού, ενώ επέβαλε ποινή τριετούς αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, στον πρόεδρό της, Γιώργο Μποροβήλο. Πλέον, μετά τις ομάδες Α και Β, προστίθεται και ομάδα Γ' που πρέπει να αντικατασταθεί, ενώ τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Αστέρα και των αντιπάλων του θα ακυρωθούν (0-0 με Ατρόμητο, 0-0 με Κέρκυρα, ήττες 1-0 από Παναιτωλικό και 3-1 από ΠΑΣ Γιάννινα). Αθωωτικές οι αποφάσεις για τις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.
Στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο μάρτυρας κατηγορίας, Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι δωροδόκησε ποτέ τον Αχιλλέα Μπέο ο Γιώργος Μποροβήλος, καθώς "η σχέση τους είναι τόσο καλή, που όλα γίνονται χωρίς λεφτά"."Η κατάθεσή μου μπορεί να μην είναι έγγυρη γιατί έχω προηγούμενα με τον Καϋμενάκη και τον Μποροβήλο, όμως θεωρώ ότι η υπόθεση δεν υπάρχει. Είναι τέτοιες οι σχέσεις του Μπέου με τον Μποροβήλο που δεν χρειάζονται λεφτά, ούτε θα έπαιρνε χρήματα, ούτε θα έδινε. Ο Αστέρας είναι βρόμικο σωματείο και στενοχωριέμαι μόνο για τον ένα μεγαλομέτοχο, τον Μπάκο, που είναι καλός άνθρωπος και τον κοροϊδεύουν οι άλλοι".Οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης επανέλαβαν ότι το γκολ με το οποίο ηττήθηκε η ομάδα τους από την Καβάλα μπήκε στις καθυστερήσεις, κάτι που -κατά τη γνώμη τους- αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει "στήσιμο".
Ο Αστέρας Τρίπολης θα ασκήσει έφεση, αλλά μέχρι αυτή να εκδικαστεί, δεν θα δικαιούται να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα. Ούτως ή άλλως, τις επόμενες δύο βδομάδες δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να παίξει με την Ομάδα Α και το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι κενό, λόγω εθνικών ομάδων.Αντίθετα, αθωωτικές ήταν οι αποφάσεις για ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. Οι δύο νεοφώτιστοι κατάφεραν να πείσουν ότι δεν είχαν σχέση με το σκάνδαλο (στην περίπτωση των Κρητικών κρίθηκε ότι ο Ηρακλής Νύκταρης δεν είναι "αφανής ιδιοκτήτης) και ο Γολγοθάς τους τελειώνει εν τη γεννέσει του.