Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Περικοπές και πλαφόν στους μισθούς

Στα 2.200 ευρώ θα διαμορφωθεί ο ανώτατος μισθός στο δημόσιο. Μικρές αυξήσεις σε ελάχιστους υπαλλήλους. Αλλάζουν όλα και στον τρόπο εξέλιξης και προαγωγής Απώλειες που θα αγγίξουν τα 1.500 ευρώ το μήνα θα υποστούν οι υψιλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ανώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 2.200 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το επίδομα ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας.
Με αυτά τα δύο επιδόματα ο ανώτερος μισθός θα φτάνει τα 2.700 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός αντίθετα από τα 711 ευρώ που είναι σήμερα, θα ανέβει στα 780 ευρώ για να πλησιάσει τον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα.Για υπαλλήλους, ο μισθός των οποίων θα μειωθεί από 25% και πάνω δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και είναι πιθανό, οι περικοπές να γίνουν σταδιακά.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος, το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις.
Για το 78% των υπαλλήλων δεν θα υπάρξει αλλαγή στο μισθό, ενώ το 7,5% των υπαλλήλων, θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται.