Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο μαγικός κόσμος των πουλιών στην Αγαθούπολη Πιερίας

Μια μέρα παρέα με τους φτερωτούς κατοίκους της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, όπου εδρεύει το παρατηρητήριο πουλιών, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Θα μπορέσουν να δουν από κοντά ερωδιούς, αργυροπελεκάνους, καλαμόκιρκους και άλλα αρπακτικά, καθώς και εκατοντάδες παπιά του υγροτόπου.
.Η γιορτή των πουλιών με θέμα “Σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά” πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου από τον φορέα διαχείρισης δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Γιορτής των Πουλιών στο παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, στον νομό Πιερίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον υγρότοπο, παρατήρηση των πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια από το παρατηρητήριο, περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές. Παράλληλα, στο θεματικό περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν και στον μικροσκοπικό κόσμο των εντόμων, με παρατήρηση από τα στερεοσκόπια του προγράμματος “Μικρόκοσμος”.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1.30 μετά το μεσημέρι. Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Στη Νέα Αγαθούπολη η γιορτή συνδιοργανώνεται από τον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του δήμου Πύδνας - Κολινδρού και τη συμμετοχή του Ανατολικού Ολύμπου και του συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008. Η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).



.