Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Θυσία χιλιάδων υπαλλήλων ζητά η τρόικα


Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας. Συνεχείς επαφές της τρόικας με τους αρμόδιους υπουργούς. Εργασιακή εφεδρεία ή απολύσεις η απαίτηση των αξιωματούχων
Στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας έχουν κολλήσει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος μιας τόσο δύσκολης απόφασης. Από την άλλη οι αξιωματούχοι, απαιτούν είτε να μπουν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην εφεδρεία, είτε να έχουμε απολύσεις με άμεση κατάργηση 50 φορέων του δημοσίου Η τρόικα δεν δέχεται καμία παρέκκλιση από τους στόχους που έχουν τεθεί και οι επαφές των αξιωματούχων με τους υπουργούς συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.
Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της τρόικας με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Μετά τη λήξη της συζήτησης, που άπτεται θεμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη συνάντηση κλήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, προκειμένου να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για το κρίσιμο θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή.