Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Στην Ελλάδα του 2011 και της οικονομικής κρίσης. Κάνουν τα πάντα για να κλέψουν τσάντες και πορτοφόλια

Στην Ελλάδα του 2011 και της οικονομικής κρίσης, η ανθρώπινη ζωή και η σωματική ακεραιότητα δεν έχουν καμιά αξία μπροστά στην εξοικονόμηση χρημάτων, έστω και λίγων! Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, με τους κακοποιούς να δρουν νύχτα αλλά και μέρα χωρίς να διστάζουν να χτυπήσουν στο «ψαχνό»!
Ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ στην Κόρινθο έχει μετατραπεί πλέον σε ξενώνα φιλοξενίας πάμφτωχων, που ωστόσο δεν ζουν ασφαλείς καθώς είναι έρμαια στις διαθέσεις άλλων αλλοδαπών οι οποίοι δεν διστάζουν να επιτεθούν σε όποιον θεωρήσουν ότι έχει πάνω του αυτό που χρειάζονται: χρήματα! Τελευταίο τους θύμα, ήταν ένας Πακιστανός τον οποίο δυο κακοποιοί αιφνιδίασαν ενώ κοιμόταν και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα για να τον ληστέψουν. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να αντισταθεί και τότε τον τραυμάτισαν με μαχαίρι, άρπαξαν το πορτοφόλι του που περιείχε 150 ευρώ και το έβαλαν στα πόδια. Όμως, μια περιπολία αστυνομικών τους καταδίωξε και συνέλαβε τον ένα, που είναι Σύριος. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
*** Στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα, μια 52χρονη υπάλληλος του τοπικού ΚΤΕΛ έπεσε θύμα τσαντάκια τη στιγμή που πλησίαζε στο σταθμευμένο αυτοκίνητό της. Μέρα- μεσημέρι, ο δράστης –που, προφανώς, την παρακολουθούσε- της άρπαξε την τσάντα η οποία περιείχε 5.000 ευρώ σε μετρητά και εισιτήρια αξίας 3.500 ευρώ και έγινε άφαντος!
*** Στο Ηράκλειο, ο «πορτοφολάς» δεν δίστασε να τρυπώσει πρωί- πρωί μέσα στα γραφεία του Γενικού Χημείου και να αρπάξει το πορτοφόλι μιας υπαλλήλου μέσα από την τσάντα της που βρισκόταν μέσα στο συρτάρι του γραφείου της! Για κακή του τύχη, η υπάλληλος επέστρεψε την στιγμή που το έσκαγε και ειδοποίησε την Αστυνομία δίνοντας την περιγραφή του. Ο 30χρονος δράστης συνελήφθη γρήγορα από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου και πάνω του βρέθηκαν 30 ευρώ που είχε πάρει από το κλεμμένο πορτοφόλι.