Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Έβαλε το ΠΑΣΟΚ απέναντι στο λαό

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση της δύναμης που έρχεται να διορθώσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς «σφυροκόπησε» την Κυβέρνηση, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης...
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, για πρώτη φορά σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. «Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, είναι η μόνη πραγματική λύση και ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από την αβεβαιότητα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.
Εξήγησε με πολιτικούς όρους την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «κατά βάθος ούτε και εσείς την εμπιστεύεστε», απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό.
Θύμισε τη μακρά συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου την Τετάρτη, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, αποδίδοντας την ευθύνη για το «ναυάγιο» στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για ατολμία.
Απέρριψε την προοπτική δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για «νέες διαιρέσεις και διχασμούς», τους οποίους προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση, προσδοκώντας να κερδίσει χρόνο παραμονής στην εξουσία.
«Δεν είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε πάνω σε ερείπια. Η Κυβέρνησή σας φτιάχτηκε για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ, και όχι η ενότητα του λαού», τόνισε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς.