Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει “παπανδρεϊκό”


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Βλέποντας κανείς τον Γιώργο Παπανδρέου να εισέρχεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, τα 2,5/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να είναι όρθιοι και να τον χειροκροτούν, και εκείνον, την ημέρα των γενεθλίων του, να τους χαιρετάει με το χέρι υψωμένο, και το άλλο στην καρδιά, για να τους ευχαριστήσει, δεν είχε καμία αμφιβολία: Το ΠΑΣΟΚ παραμένει παπανδρεϊκό.
Η επιχείρηση αμφισβήτησης του Πρωθυπουργού, που ξεκίνησε από βουλευτές προσκείμενους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι εκφυλίστηκε προτού καν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Οργάνου. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε φροντίσει νωρίτερα, με απευθείας επαφές και προσωπικές συναντήσεις με όλους σχεδόν τους κορυφαίους, να εξασφαλίσει τη στήριξή τους.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι περισσότεροι προβεβλημένοι υπουργοί και στελέχη πρώτης γραμμής, να βγαίνουν δημοσίως και να δηλώνουν ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και η χώρα Πρωθυπουργό». Κοιτώντας… με μισό μάτι τους αμφισβητίες, και μιλώντας, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαν με δημοσιογράφους, για «αποστασία».
Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, σχολίαζαν με δηκτικό τρόπο, ότι ουσιαστικά ζούμε την επανάληψη της επιχείρησης αμφισβήτησης της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου, το 2007. Με το ίδιο αποτέλεσμα, προφανώς…