Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σε λειτουργία τα διαγνωστικά κέντρα

Έληξε η επίσχεση εργασίας των παρόχων διαγνωστικών κέντρων μετά τη χθεσινή τρίτη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ πλέον εξυπηρετούνται κανονικά.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Οι πάροχοι των διαγνωστικών κέντρων και οι εργαστηριακοί γιατροί άρχισαν την κινητοποίησή τους τη Δευτέρα, αντιδρώντας για το πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις που έθεσε το υπουργείο Υγείας. Διαμαρτυρήθηκαν για το συρρικνωμένο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά τις εργαστηριακές εξετάσεις, π.χ. βιοχημικές, ακτινολογικές, απεικονιστικές (για το τρέχον έτος έχει κλείσει στα 328 εκατ. ευρώ), και κυρίως στο μέτρο του clawback (βάσει αυτού τυχόν υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης επιστρέφεται υποχρεωτικά στον Οργανισμό από τους παρόχους). Κατόπιν τριών καθημερινών συναντήσεων με τον υπουργό επιτεύχθηκε σύγκλιση απόψεων σε σημεία και κάποια ζητήματα θα επανεξεταστούν.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν χθες τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στο πλαίσιο της απεργίας χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας περίπου 3.000 υγειονομικοί, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού. “Με το νέο σύστημα αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των υγειονομικών κατατάσσονται σε βαθμούς από 1 έως 6,9 και θεωρούνται υπάλληλοι χαμηλών δυνατοτήτων. Αυτομάτως αδρανοποιούνται από τα προγράμματα εργασίας και τίθενται σε διαρκή κινητικότητα συστήνοντας τη νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο δημόσιο”, αναφέρει μεταξύ άλλων χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.