Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ηλεία: Τα ματωμένα ρούχα πρόδωσαν τον φονιά του αστυνομικού

Τα ματωμένα ρούχα του φερόμενου ως δράστη αλλά και η μαρτυρία του 35χρονου φίλου τού αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζάκλη, ο οποίος δέχθηκε τις θανάσιμες μαχαιριές αργά χθες το βράδυ στην Ανδραβίδα Ηλείας, οδήγησαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του αστυνομικού.Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμα το μαχαίρι, και οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες.
Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας για το φονικό χτύπημα

Το μεσημέρι, ο περιφερειακός διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Νίκος Ιωαννίδης, έκανε δηλώσεις στην Πάτρα, σχετικά με τις συνθήκες του φόνου, αλλά και τις έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό του δράση.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, αργά χθες το βράδυ, ο 35χρονος αρχιφύλακας επέστρεφε στο σπίτι του, μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του. Όταν έφθασαν έξω από το σπίτι του 35χρονου ιδιώτη, αντελήφθησαν ένα άγνωστο άτομο, το οποίο επιχειρούσε να διαρρήξει την κεντρική πόρτα του σπιτιού.

Αμέσως οι δύο άνδρες προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Όμως, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε, ο δράστης μαχαίρωσε αρχικά τον 35χρονο ιδιώτη στην αριστερή πλευρά του θώρακα, τραυματίζοντας τον ελαφρά, και στη συνέχεια μαχαίρωσε τον αρχιφύλακα, δυο φορές στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του. Αμέσως μετά, ο 30χρονος δράστης εξαφανίστηκε, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.


Πώς έφτασαν στα ίχνη του δολοφόνου

Στο μεταξύ, ήδη είχε ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ στην περιοχή κατέφθασαν έπειτα από λίγη ώρα αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για την εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και τη συλλογή στοιχείων.

Ένας από τους πρώτους χώρους όπου έγινε έρευνα, ήταν καταυλισμός των τσιγγάνων, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Ανδραβίδα, απ’ όπου οι αστυνομικοί προσήγαγαν περίπου 15 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο φερόμενος ως δράστης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης "από τα ματωμένα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος, σε συνδυασμό με στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέτασή του, διακριβώθηκε ότι είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας".


Είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα ο φερόμενος ως δράστης

Ο 30χρονος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας, ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ όπως πρόσθεσε, έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Όσον αφορά το μαχαίρι, ο περιφερειακός διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι συνεχίζεται η έρευνα, για να βρεθεί, ενώ ο φερόμενος ως δράστης, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε σε αγροτική περιοχή, κοντά στην Ανδραβίδα.

Επίσης, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε επιπλέον, ότι ο 30χρονος είχε κάνει προχθές διάρρηξη στην Ανδραβίδα Ηλείας, παίρνοντας κοσμήματα από το σπίτι 34χρονης, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα διάρρηξης και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Η κηδεία του αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε επί σειρά ετών σε υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, έγινε σήμερα το απόγευμα στις 6.00 στην Ανδραβίδα,

ενώ ψυχολόγος της Αστυνομίας παρέχει στήριξη στη σύζυγο και στα δύο ανήλικα παιδιά του.

Newsit.gr