Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αυστραλία: Γέννησε μωρό με δύο πρόσωπα και έναν εγκέφαλο

Σιαμαία δίδυμα με ένα σώμα και δύο εγκεφάλους γέννησε μία γυναίκα στην Αυστραλία, παρά τις αρχικές πιέσεις των γιατρών πως έπρεπε να μην ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της.
Το ζευγάρι που ανακάλυψε μέσω υπερήχων πως τα δίδυμα που περίμεναν ήταν στην πραγματικότητα ένα μωρό με δύο συμμετρικές όψεις και δύο εγκεφάλους που συνδέονταν με ένα νευρικό σύστημα, δήλωσε πως οι γιατροί δεν περίμεναν ότι τα σιαμαία θα τα κατάφερναν.
Η Ρενέ Γιανγκ γέννησε κοριτσάκια που ονόμασε Πίστη και Ελπίδα σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ με καισαρική. Τα κορίτσια γέννηθηκαν με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται diprosopus (διπροσωπία), που σημαίνει ότι μοιράζονται το ίδιο σώμα και τα ζωτικά όργανα, αλλά έχουν ξεχωριστό πρόσωπο και μυαλό, που συνδέονται με ένα μόνο στέλεχος του εγκεφάλου. «Ακόμα κι αν έχουν ένα μόνο σώμα, εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για δίδυμα. Για εμάς είναι τα κορίτσια μας και τα αγαπάμε» δήλωσε ο πατέρας.

Η περίπτωσή τους είναι τόσο σπάνια που μόνο 35 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και κανένα δεν έχει διασωθεί.

Στο ζευγάρι, που έχει αποκτήσει άλλα επτά παιδιά, οι γιατροί είχαν δηλώσει από πολύ νωρίς πως θα ήταν καλό να μην προχωρήσει την εγκυμοσύνη «επειδή ο κόσμος θα έβλεπε το παιδί σαν ένα τέρας». Ωστόσο, οι γονείς, αψήφησαν τους πάντες, γιατί όπως δήλωσαν έχουν μία οικογένεια «που τους υποστηρίζει σε όλες τους τις πράξεις και πως θα τους δώσουν όλη την αγάπη τους».

Πηγή: Daily Mail