Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη: 29χρονη μοίραζε φυλλάδια και έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένης

Μία 29χρονη, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, είναι η δράστης κλοπής πορτοφολιού από μια ηλικιωμένη, η οποία διαπράχθηκε με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, στην περιοχή της Πολίχνης, η νεαρή δράστιδα, προφασιζόμενη ότι διανέμει φυλλάδια, μετέβη στην οικία 79χρονης γυναίκας. Εκεί, με το πρόσχημα ότι επιθυμεί ποτήρι με νερό και εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία του θύματος, εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και αφαίρεσε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας.

Αντιλαμβανόμενη την κλοπή σε βάρος της, η 79χρονη ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές, ενημερώνοντας για το περιστατικό και δίνοντας στοιχεία για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση της δράστιδας.

Με βάση τη δοθείσα περιγραφή, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν την 29χρονη.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προτείνει τα ακόλουθα:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

newsbomb.gr