Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τουριστική ανάπτυξη και δράσεις αλληλεγγύης στην Ασπροβάλτα


Μήνυμα ενότητας έστειλε από την Ασπροβάλτα ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντής Λιάμας, επισημαίνοντας ότι σε αντίθεση με την τακτική διχασμού ορισμένων συνυποψηφίων του, δεν πρόκειται να λειτουργήσει εκδικητικά αλλά ως δήμαρχος όλων ανεξαιρέτως των δημοτών.
«Δεν θα τους ακολουθήσω σε αυτή την κατηφόρα», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του την Τετάρτη 14 Μαΐου στον πεζόδρομο της Ασπροβάλτας, «και σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα ξεχωρίσω δικούς μας και δικούς τους, δεν θα ξεχωρίσω κομματικές προτιμήσεις, ή τοπικιστικά χαρακτηριστικά και άλλους τεχνητούς διαχωρισμούς που μας γυρίζουν πίσω. Γιατί πρόθεση μου είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μόνο μπροστά, στον δρόμο της ανάπτυξης».
Σε αντίθεση με την τακτική της σιωπής και της κρυφής ατζέντας που επιλέγουν ορισμένοι χωρίς να παρουσιάζουν το πρόγραμμα τους στους δημότες για να τους κρίνουν, ο κ. Λιάμας ανέπτυξε το σχέδιο ενίσχυσης του τουρισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, με επίκεντρο την Ασπροβάλτα, «που με αυτό το ιδανικό θαλάσσιο μέτωπο θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια», όπως ανέφερε.

Ειδικότερα, με όπλο τις βραβευμένες με 7 γαλάζιες σημαίες οργανωμένες παραλίες του δήμου Βόλβης και τις καλές σχέσεις με τις διπλωματικές αρχές ξένων κρατών, ενισχύεται η τουριστική προβολή με μια σειρά ενεργειών, όπως η τουριστική συνεργασία με ξένους δήμους (Κρούσεβατς, Νις), η οργανωμένη τουριστική προβολή στην οποία θα διατεθεί το 50% των εσόδων από τα τέλη παρεπιδημούντων και κοινόχρηστων χώρων, η προσέλκυση συνταξιούχων από ευρωπαϊκά ασφαλιστικά ταμεία στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας ως μια από τις 20 ελληνικές ιαματικές πηγές που έχουν τέτοια πιστοποιημένη δυνατότητα, τη δημιουργία κέντρου θαλασσοθεραπείας στα Νέα Βρασνά, την δημιουργία ειδικής τουριστικής πύλης στο διαδίκτυο κ.ά.


Επίσης, στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, δημιουργείται στην Ασπροβάλτα κλιμάκιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με ενισχυμένες αρμοδιότητες, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης με πόρους το 1% του τακτικού προϋπολογισμού, ποσοστό της αντιμισθίας του δημάρχου και των αιρετών, εισφορές ιδιωτών, με διαπαραταξιακή διαχείριση και τη δημιουργία Κοινωνικού Πολυϊατρείου και φροντιστηρίου.
Ο δήμαρχος Βόλβης τόνισε ότι κύρια προτεραιότητα του θα είναι η καταπολέμηση της  ανεργίας και της φτώχειας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας σε τουρισμό, αγροτικό τομέα και μεγάλα έργα.
Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ασπροβάλτας, όπου ο κ. Λιάμας ανακοίνωσε ότι στόχος είναι η γρήγορη εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν προγραμματίσει για το δήμοι Βόλβης η Εγνατία Οδός και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον δήμο Βόλβης.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες του δήμου Βόλβης να επιλέξουν τον συνδυασμό «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», τον μόνο πλήρη και αντιπροσωπευτικό του δήμου Βόλβης, που περιέχει στις τάξεις του πολλούς νέους, ανθρώπους του μόχθου, επιστήμονες, αγρότες και επαγγελματίες, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους.