Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Δίνουν από έναν μισθό υπέρ των πληγέντων της Κεφαλονιάς

Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από το σεισμό της Κεφαλονιάς θα προσφέρει ο δήμος Λαγκαδά έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ειδικότερα το σώμα έκανε δεκτή την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη να καταθέσουν συμβολικά στην τράπεζα έναν μισθό ο δήμαρχος και όλοι οι έμμισθοι σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών ενοτήτων και δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.
Τα χρήματα θα κατατεθούν σε έναν λογαριασμό που θα ανοίξει σε τραπεζικό κατάστημα στο Λαγκαδά και θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους και τα ιδρύματα του νησιού. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη ο δήμος δυστυχώς δεν μπορεί να διαθέσει κανένα ποσό για αυτό το σκοπό, καθώς η δαπάνη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το ελεγκτικό συνέδριο. «Ως εκ τούτου έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στην Κεφαλονιά. Η καταβολή ενός μισθού ασφαλώς και δεν είναι υποχρεωτική λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση για την ανθρωπιστική βοήθεια», τόνισε ο δήμαρχος. Ο ίδιος κάλεσε όλους τους πολίτες του δήμου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.
Την επιχείρηση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης θα συντονίσει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Νίκος Καλπάλης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα σημεία συγκέντρωσης των ειδών, καθώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που έχουν ανοίξει για αυτό το σκοπό.

"Μ"