Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κοινωνικός τουρισμός για όλους από Μάρτιο

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η δεύτερη φάση του προγράμματος “Κοινωνικός τουρισμός για όλους 2014” και από το Μάρτιο αναμένεται να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους: μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ. Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας. Εν ενεργεία ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ. Οι ασφαλισμένοι στο NAT. Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ, εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 1.1.1978 έως 31.12.2005. Άτομα που είναι ασφαλισμένα στην Πρόνοια ή λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια, έστω κι αν είναι ασφαλισμένα σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη. Άτομα τα οποία είναι αυτοασφαλιζόμενα στο ΙΚΑ, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό. Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης παροχών του προγράμματος είναι το ατομικό ή το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει για τους μεμονωμένους δικαιούχους τις 16.000 ευρώ και για τους δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα τις 28.000 ευρώ. Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα 35.000 ευρώ, που για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα ηλικίας κάτω των 18 ή των 24 ετών, εφόσον είναι άνεργοι, ή των 26 ετών, εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.
"Μ"