Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με τα στελέχη υγειονομικών σωματείων και στελεχών του χώρου της υγείας συνεχίστηκαν χθες οι συσκέψεις στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Τα στελέχη ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό της οργάνωσης μας γύρω από την προετοιμασία της προεκλογικής εκστρατείας και κλήθηκαν να συμμετέχουν σε όργανα και επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης ενημέρωσε τα στελέχη για τις βασικές επιδιώξεις του κόμματος και συζήτησε μαζί τους θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και τις θέσεις της ΝΔ.
Ένα σοβαρό θέμα το οποίο προέκυψε κατά τη σύσκεψη ήταν οι απαράδεκτες ρουσφετολογικές τοποθετήσεις που γίνονται, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης! Συγκεκριμένα, καταγράφονται δεκάδες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις οποίες, με απλές αποφάσεις Διοικητών των νοσοκομείων και χωρίς πράξεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων, γίνονται τοποθετήσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών σε υγειονομικές μονάδες!
Το εξοργιστικό του πράγματος είναι ότι δεν υπάρχουν καν συγκροτημένα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία εγγυώνται την τήρηση του νόμου και του σεβασμού της αξιοκρατίας για τις τοποθετήσεις αυτές, με αποτέλεσμα να αφήνεται περιθώριο στους Διοικητές να αναδεικνύουν τους «ημέτερους» χωρίς κανένα σοβαρό αξιολογικό κριτήριο.
Η «πράσινη μεθόδευση» έχει και συνέχεια: τα στελέχη αυτά, αφού τοποθετούνται παράτυπα σε θέσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών, έχουν για το μέλλον πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα στελέχη, αφού η θητεία σε θέσεις ευθύνης προσματράται διαφορετικά.
Η ΝΔ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή πρακτική και καλεί το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα είτε στην απαγόρευση των τοποθετήσεων είτε στη λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων.
Οι συσκέψεις συνεχίζονται καθημερινά στα κεντρικά γραφεία με στελέχη από επιστημονικούς και επαγγελματικούς χώρους.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Γραμματείας Οργανωτικού Βόρειας Ελλάδα, στην οποία ο Υπεύθυνος του Τομέα Μακεδονίας- Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Νίκος Φώτος και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Άννα Ευθυμίου θα εξετάσουν οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα.