Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

“Βράζει” το νέο αίμα

Οι πρωταγωνιστές χθες στο Σ.Ε.Φ. δεν ήταν οι …συνήθεις ύποπτοι Σπανούλης και Πρίντεζης. Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στους Σλούκα, Μάντζαρη και Παπανικολάου που μαζί με τον Χάινς και τον Λο σήκωσαν το βάρος της μεγάλης νίκης επί της Σιένα. Η εμφάνιση των πιτσιρικάδων καθήλωσε 11.000, περίπου, κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και δημιούργησε προσδοκίες για την …επόμενη μέρα στους ερυθρόλευκους.
Η Μοντεπάτσι μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε νωρίς με 3-10, αλλά η συνέχεια ήταν δραματική γι’ αυτήν. Η μόνιμη, τηλεοπτική, εικόνα με γκριμάτσες και χειρονομίες απογοήτευσεις του Πιανιτζάνι ήταν η χαρακτηριστικότερη από την χθεσινή μετάδοση του αγώνα. Ο τεχνικός των Ιταλών δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Τόσο από τις προσπάθειες των παιχτών του αλλά και άλλο τόσο από την ενέργεια και την θέληση που έβγαζαν οι Πειραιώτες μέσα στο παρκέ. Ο Μακάλεμπ, ο Άντερσεν και ο Ρακόσεβιτς, κλειδιά στην επίθεση για τους Ιταλούς, ανέβασαν τα νούμερα σκοραρίσματός τους στο 4ο δεκάλεπτο όπου όλα είχαν κριθεί. Η άμυνα του Ίβκοβιτς δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα και σε συνδιασμό με τις εύστοχες επιλογές στην επίθεση, η διαφορά άγγιξε το +30 (63-35), για να κλείσει τελικά με το τελικό – πιο λογικό – 75-55.
40 λεπτά χωρίζουν πλέον τον Ολυμπιακό από το 7ο Final Four της ιστορίας του (1 κατάκτηση). Η Κωνσταντινούπολη, τώρα, φαντάζει πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στον φετινό μαραθώνιο της Euroleague. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Όλοι πρέπει να διαγράψουν το 2-1 στις νίκες από το μυαλό τους και να ετοιμαστούν για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Παρασκευή. Η Σιένα θα «παίξει» το τελευταίο της χαρτί. Η διαφορά με την περσινή ομάδα είναι ότι έχει αλλάξει την φιλοσοφία της. Από την άμυνα (πέρσι) δείχνει να επικεντρώνεται στην επίθεση (φέτος). Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να την περιορίσει. Οφείλει να το επαναλάβει αύριο και να πάρει την ρεβάνς-πρόκριση για τα όσα διαδραματίστηκαν στο αντάμωμά τους 1 χρόνο πριν! Η εικόνα του προδικάζει νίκη-πρόκριση, εύκολα ή δύσκολα.
Υ.Γ.: Η Μπιλμπάο, των Ελλήνων, έδειξε τον δρόμο για το πώς νικιέται η ΤΣΣΚΑ. Μπράβο στον Κατσικάρη αλλά και στον MVP Βασιλειάδη!