Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τι θα κάνει ο Χατζηνικολάου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η προσαγωγή του Κώστα Γιαννίκου λόγω οφειλών προς το δημόσιο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ.
Όχι μόνο επειδή ο διευθύνων σύμβουλος του Alter υπήρξε στο παρελθόν σημαίνον στέλεχος και άλλων τηλεοπτικών σταθμών, αλλά επειδή εκτός από το κανάλι του Ταύρου, προϊσταται και της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή», με αποτέλεσμα να τίθενται πλέον εν αμφιβόλω οι θέσεις εργασίας πολλών δημοσιογράφων και τεχνικών.
Η μεγαλύτερη προσοχή βέβαια είναι στραμμένη στις εξελίξεις στο Alter. Και ειδικότερα στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών άλλων ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, και ενόσω υπήρχε σε εκκρεμότητα η σχέση του με το Alter.
Αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο Όμιλος Κυριακού του ασκεί από το περασμένο καλοκαίρι κιόλας ασφυκτικό πρέσινγκ, προκειμένου να τον πείσει να μετακομίσει στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αναλαμβάνοντας, εκτός από τις ειδήσεις, και το πολιτικό κομμάτι του σταθμού.
Χθες, μετά την είδηση για τη σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου, και στο περιθώριο σχολίων, φημών και πληροφοριών που κυκλοφορούσαν, ο Νίκος Χατζηνικολάου αξιοποίησε την αμεσότητα της επικοινωνίας μέσω του twitter, για να δώσει απαντήσεις, αναφορικά με το ποια στάση σκοπεύει να κρατήσει ο ίδιος.
«Θα περιμένω για λίγο ακόμη, μήπως βρεθεί λύση με το Alter. Διαφορετικά, από τη νέα χρονιά θα βρω άλλη λύση», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, πυροδοτώντας σενάρια για το ενδεχόμενο να εμπλακούν με το Alter άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα διαδεχθούν το καθεστώς Γιαννίκου, και θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν την ηρεμία στη λειτουργία του σταθμού.
Διαφορετικά, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, το πιθανότερο είναι ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου θα αναζητήσει από το νέο έτος την επόμενη στέγη της τηλεοπτικής σταδιοδρομίας του.