Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος με τον πρώην και… τον επόμενο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μετά την επιστροφή του από την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, ο Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι συναντήσεις είχαν εύλογα ενημερωτικό χαρακτήρα, με τον άλλοτε αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να περιγράφει το κλίμα που συνάντησε, αλλά και το παρασκήνιο που συνόδευσε τις συναντήσεις του με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ουσιαστικά, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους αρχηγούς των δυο μεγαλύτερων από τα τρία κόμματα που τον στηρίζουν, να σταθούν με σθένος στο πλευρό του. Και να στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα που είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει.
Στις συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, τέθηκαν ζητήματα όπως η ανάγκη καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης, προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου για τους επόμενους μήνες, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, και το πώς επηρεάζουν την Ελλάδα.