Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΑΕΙ Παράταση για τη διαθεσιμότητα

Παράταση λίγων ημερών πήρε η ολοκλήρωση της διαδικασίας μοριοδότησης των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.
Το υπουργείο Παιδείας ανέμενε χθες τις τελικές καταστάσεις από το ΑΣΕΠ, τις οποίες είχε σχεδιάσει να προωθήσει αμέσως προς τα πανεπιστήμια, ωστόσο δοκίμασε δυσάρεστη έκπληξη όταν ενημερώθηκε από το ανώτατο συμβούλιο ότι επιστρέφονται οι καταστάσεις των απογραφέντων υπαλλήλων με την παρατήρηση ότι είναι ελλιπείς και γι’ αυτό δεν μπορούσε το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στην τελική μοριοδότηση. Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε το υπουργείο, από δεκάδες ονόματα τα οποία υπήρχαν στις καταστάσεις έλειπαν στοιχεία των υπηρεσιακών φακέλων των υπαλλήλων, στα οποία οι απογραφέντες δεν είχαν πρόσβαση λόγω της πολυήμερης απεργίας στα ΑΕΙ. Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων δεν στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί η μοριοδότηση ώστε να γίνει στη συνέχεια η επιλογή των 1.349 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου, το πρόβλημα αυτό δημιουργεί μια ολιγοήμερη καθυστέρηση, αλλά αναμένεται να διευθετηθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Κατά συνέπεια, το τελικό στάδιο της διαδικασίας διαθεσιμότητας αναμένεται να εξελιχθεί από Δευτέρα.
Στο μεταξύ από μέρα σε μέρα πρυτάνεις και σύλλογοι διοικητικού προσωπικού αναμένουν την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή που έχουν καταθέσει ζητώντας να καταργηθεί η ΚΥΑ που αφορά τη διαθεσιμότητα.

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας μοριοδότησης ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στον οποίο επιρρίπτει ευθύνες, καθώς “αποδεικνύεται ότι ήταν αδύνατο να γίνει ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων μέσα σε απεργία, χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους. Ο υπουργός ανάγκασε σε ασαφή και αναξιόπιστη διαδικασία απογραφής τους υπαλλήλους, μια διαδικασία που πλέον είναι ‘για τα σκουπίδια’”. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση διακοπή των πειθαρχικών διώξεων των υπαλλήλων που δεν απογράφηκαν και όσων συνεχίζουν να απεργούν, καθώς και την οριστική απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Στο μεταξύ το ΑΣΕΠ παρέλαβε χθες τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και από το ΙΚΑ.
Απαντώντας ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επιλέγει τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας για να στήσει σκηνικό αναταραχής. Μετά τις παροτρύνσεις του προς τους εκπαιδευτικούς, να τινάξουν στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία με τον αγιασμό και προς τους διοικητικούς να μην απογραφούν και να κλείσουν τα Ιδρύματα, έφτασε στο σημείο, να “ανακαλύψει” και απόφαση του ΑΣΕΠ, που δεν υπάρχει! Είναι προφανές πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου. Σκηνοθετεί ένα έργο όξυνσης και τυφλής σύγκρουσης που θα μείνει και πάλι χωρίς θεατές”.

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ
Ημερίδα ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών διοργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο τελετών οι πρυτανικές αρχές και ο σύλλογος φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησης και δραστηριοτήτων που μπορούν να έχουν οι νέοι φοιτητές από τις διάφορες υπηρεσίες του ΠΑΜΑΚ. Επίσης, θα απονεμηθούν τιμητικοί πάπυροι στους πρωτεύσαντες φοιτητές των διαφόρων τμημάτων του πανεπιστημίου.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 24 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ
Επιστρέφουν στα σχολεία τους 24 καθηγητές της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον νομό Θεσσαλονίκης οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την προσωρινή διαταγή την οποία εξέδωσε το διοικητικό εφετείο Αθηνών, ο διευθυντής Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης Παύλος Ματζιάρης υπέγραψε απόφαση με την οποία επαναφέρει τους καθηγητές στις θέσεις που κατείχαν πριν από τη διαθεσιμότητα.

"Μ"