Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: Οχι σε πλειστηριασμούς α' κατοικίας ευπαθών ομάδων

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»
Στη διαβεβαίωση ότι η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση θα προστατευθεί και θα εξαιρεθεί από πλειστηριασμούς, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι «θα εξαιρεθεί πό τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία όσων αποδεδειγμένα, με αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα οριστούν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δεύτερος γνώμονας θα είναι η προστασία της αξίας των ακινήτων».

Αναφερόμενος στο νέο φόρο ακινήτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.

«Ο καλύτερος φόρος είναι ο μηδενικός φόρος. Χρειάζονται όμως έσοδα. Αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι η μέγιστη δυνατή καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και με βάση αυτή να γίνει η δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών», είπε.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα αλλιώς θα πρέπει να περικόψουμε από αλλού δαπάνες», εξήγησε ο κ.Κεδίκογλου.

Με το νέο σχέδιο, όπως είπε, θα υπάρξει ελάφρυνση για τους περισσότερους, η οποία μεσοσταθμικά θα ανέλθει στο 15%.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αναγνώρισε ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης», συμπληρώνοντας ότι «πρώτα και πάνω από όλα είναι οι δίαυλοι της κοινωνίας».


"Εθνος"