Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Φορολογικές ανατροπές για περιουσίες άνω των 300.000

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Στους φορολογουμένους που διαθέτουν αστικά ακίνητα των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ μεταφέρεται το βάρος του ενιαίου φόρου. Διπλή θα είναι η επιβάρυνση για όσους διαθέτουν κτίσματα και οικόπεδα. Περιορίζονται οι υποχρεώσεις για τις μικρότερες ιδιοκτησίες.

Μεγάλες επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ και λιγότερους φόρους για τους έχοντες μικρή αστική περιουσία, τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και τους αγρότες φέρνει το νέο σχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων που προωθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά, το φορολογικό βάρος μεταφέρεται από τους φορολογούμενους που κατέχουν μικρής αξίας κτίσματα, εντός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια σε όσους διαθέτουν αστικά ακίνητα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 300.000 ευρώ

Με το νέο σχέδιο επιβάλλεται διπλός φόρος (κύριος και συμπληρωματικός) για τους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Ο νέος φόρος ακινήτων, ο οποίος προτείνεται να ονομαστεί Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΦΙΑ), θα αποτελείται από τον κύριο φόρο και τον συμπληρωματικό.

"Εθνος"