Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ


ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!!!!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ;;;

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ενός παράλογου θεάτρου, με αντικείμενο τα Ε.Α.Σ, που αποτελούν ένα από τα εναπομείναντα εργοστάσια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Τις δημόσιες εξαγγελίες περί εξυγίανσης ακολουθούν οι συσκέψεις για λουκέτα και αδυναμία χρηματοδότησης.


Οι εργαζόμενοι, έρμαια δημοσιογραφικών πληροφοριών και μπαλάκι των συναρμοδίων Υπουργείων, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες, ενώ οι παραγγελίες προς τα Ε.Α.Σ δεν υλοποιούνται λόγω έλλειψης ρευστού ορισμένων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα η Γενική Γραμματεία εσόδων δεσμεύει τα ελάχιστα χρήματα που θα χρησιμοποιούνταν για τρέχουσες ανάγκες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, και δυστυχώς μένουν αναπάντητα!!!

Είναι δυνατόν, να διορίζεται διοίκηση για να εξυγιάνει υποτίθεται τα Ε.Α.Σ, να καταθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο με χρηματοδότηση ιδίων πόρων, χωρίς καμία επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, να υπάρχουν 200 εκατ. δολάρια παραγγελίες και κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών να επιμένουν για εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρείας; Είναι δυνατόν κανείς να μην δίνει μια υπεύθυνη απάντηση, θετική ή αρνητική, στους 950 εργαζόμενους της επιχείρησης;

Γιατί δεν κάνουν χρήση και επίκληση του άρθρου 346 της συνθήκης της Λισσαβόνας σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται να λαμβάνουν μέτρα για τα ουσιώδη συμφέροντα της Εθνικής Ασφάλειας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις όποιες νομικές αιτιάσεις την Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Ποιοι συστημικοί παράγοντες επιδιώκουν την μη λύση; Ποιοι βάζουν προσχώματα; Ποιοι δεν θέλουν κατά τα πρότυπα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τον ενιαίο φορέα Ναυπηγείων, να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση – ενοποίηση του συνόλου των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας; (ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΕΛΒΟ).

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας αλλά και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, η πολιτεία έχει ευθύνη να πράξει τα αυτονόητα που είναι αιτήματα όλου του Λαού.

  • Άμεσα να διορισθεί η διοίκηση
  • Κατάθεση συγκροτημένου σχεδίου ενοποίησης ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΕΛΒΟ σε μια αμυντική Ελληνική Βιομηχανία Εξοπλισμών
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • Επίκληση του άρθρου 346 της Συνθήκης της Λισσαβόνας για τα ΕΑΣ
  • Επανεκίννηση της εταιρείας με άμεσο δανεισμό ή χρηματοδότηση έναντι του βεβαιωμένου χρέους του Ιράκ προς την εταιρεία, και τέλος,

ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ Ε.Α.Σ.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν τον οβολό τους με την τεράστια μείωση των μισθών τους στην κατεύθυνση εξυγίανσης της εταιρείας.

Τώρα είναι η ώρα η πολιτεία, η κυβέρνηση, να βάλει φρένο στον κατήφορο, να δώσει οξυγόνο στην εταιρεία και να προχωρήσει στη σύσταση ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.