Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Με ένα κλικ οι πολίτες θα ελέγχουν την πορεία είσπραξης εσόδων!


Θέλετε να ελέγχετε τους... ελεγκτές και όσους έχουν την ευθύνη για τη φορολογική διοίκηση; Θέλετε να ξέρετε αν γίνεται πάρτι με τα έσοδα του κράτους; Το υπουργείο  οικονομικών δίνει την ευκαιρία να το κάνετε online.

Και συγκεκριμένα μέσω της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr, που είναι ανοιχτός και εκεί οι πολίτες θα μπορούν για πρώτη φορά να παρακολουθούν απευθείας την απόδοση της φορολογικής διοίκησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος του www.publicrevenue.gr είναι να γίνει «εργαλείο» για την επίτευξη στόχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και να επιτρέψει στους πολίτες να παρακολουθούν την πρόοδο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε, θα δημοσιεύονται οι στόχοι και τα αντίστοιχα αποτελέσματα επίτευξής τους, εκ μέρους των Υπηρεσιακών Μονάδων της ΓΓΔΕ.
Στο www.publicrevenue.gr θα δημοσιεύονται
1. Είσπραξη παλαιών οφειλών
2. Ποσοστό Είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών τρέχοντος έτους
3. Πλήθος τακτικών ελέγχων
4. Ποσοστό Είσπραξης από τακτικούς ελέγχους
5. Πλήθος προσωρινών ελέγχων
6. Ποσοστό Είσπραξης από προσωρινούς ελέγχους
7. Πλήθος ελέγχων που ελήφθησαν μέτρα
Τις επόμενες μέρες, θα προστεθούν επιπλέον και τα αντίστοιχα μεγέθη επίτευξής τους συγκεντρωτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προοδευτικά και σωρευτικά τα οποία θα αφορούν στην αποτελεσματικότητα επίτευξης στόχων της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.
Η ιστοσελίδα, θα εμπλουτιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα με περαιτέρω στοιχεία όπως το στρατηγικό πλάνο καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να καταστεί ακόμη πιο χρήσιμο στους πολίτες και την διοίκηση, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
newsit