Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Απορρίπτουν τη σύμβαση του ΕΣΥ με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Ως προσβλητικούς και έξω από το πνεύμα του ΕΣΥ απορρίπτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τους όρους της σύμβασης μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ασφαλιστικών εταιρειών.
Σχολιάζοντας την Τρίτη την υπογραφή της συμφωνίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αναφέρει πως η συμφωνία που υπογράφτηκε είναι "ιδιαίτερα συμφέρουσα για τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία δεν γλιτώνουν τίποτα".
Οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, είναι υποκοστολογημένες ώστε να μην επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία (έμμεση χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό) και, συγχρόνως, να μειώνεται το κόστος νοσηλείας των ανασφάλιστων (κοινωνική πολιτική).
Σημειώνοντας ότι πληροφορήθηκε τους όρους της σύμβασης την Τρίτη, η Ένωση υποστηρίζει σε σχετική της ανακοίνωση πως οι όροι της είναι "προσβλητικοί για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά και για το εν γένει προσωπικό των νοσοκομείων, ιδιαίτερα συμφέροντες για τις ασφαλιστικές εταιρείες που πληρώνουν μόνο το 50% του υποκοστολογημένου κρατικού τιμολογίου και μόνο αυτό αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία δεν γλιτώνουν τίποτα, αφού πληρώνουν το 100% του κρατικού τιμολογίου".
Οι όροι της συμφωνίας, συνεχίζει η ΕΝΙΑΠ, "προσβάλλουν τους άλλους νοσηλευόμενους που δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση και είναι έξω από το πνεύμα του ΕΣΥ".
Οι γιατροί καταλήγουν καλώντας τον υπουργό Υγείας να μην προχωρήσει στην υπογραφή "μιας τόσο ετεροβαρούς σύμβασης που βλάπτει ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον".