Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Νικ. Κιουτσούκη

"Μετά τον “κεφαλικό φόρο” για τα εισοδήματα του 2010 ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμη ένα έκτακτο χαράτσι, φορολογώντας και τους πολίτες οι οποίοι “τόλμησαν” με δάνεια να αγοράσουν ένα σπίτι!!!Και δεν φθάνει αυτό, επειδή δεν μπορούν να εισπράξουν τα ποσά αυτά καθ’ ότι ανίκανοι, προχωρούν στην είσπραξή τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, απαξιώνοντας την επιχείρηση και στρέφοντας τους καταναλωτές εναντίον των εργαζομένων!!!
Ε, λοιπόν φθάνει πιά!!! Δεν πάει άλλο!!! Κανένας λογαριασμός της ΔΕΗ δεν πρέπει να επιβαρύνει τους καταναλωτές…
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με την λογική “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”. Την “στρατιωτική πειθαρχία” ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο “πολύς” ΥΠΕΚΑ να την εφαρμόσουν στα σπίτια τους.
Όσο για τους επικριτές των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και τις μορφές αγώνα που επιλέγουν, θα μας επιτρέψουν να αποφασίζουμε εμείς ως κίνημα τι θα πράξουμε, όπως εκείνοι αποφασίζουν στα κόμματα τους χωρίς να μας ρωτούν!!!
Άλλωστε οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας όπως δηλώνουν όλοι, δεν είναι “τσιφλίκι” κανενός ούτε και κανείς τους διορίσθηκε “Κτηματομεσίτης”. Λευκή επιταγή δεν έχει κανείς!!!"