Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στους ιδιοκτήτες το νέο "χαράτσι" για τα ακίνητα

Δεν επιβαρύνονται οι ενοικιαστές ακινήτων από το νέο τέλος στα ακίνητα, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ δεν απέκλεισε και νέα μέτρα. Για "ακραίο εισπρακτικό μέτρο" κάνει λόγο η ΠΟΜΙΔΑ  Το "κενό" που προέκυψε όσον αφορά το ποιον θα επιβαρύνει το νέο εισπρακτικό μέτρο, τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ή τους ενοικιαστές που διατηρούν στο όνομά τους το λογαριασμό της ΔΕΗ, κάλυψε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ Fm, ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε, πως η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα θα επιβαρύνει μόνο τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ εάν ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, τότε το τέλος θα μετακυλίεται στον ιδιοκτήτη.
Αναφερόμενος στην αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που δήλωσε ότι θα μπλοκάρει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος για τα ακίνητα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή η χώρα δίνει έναν πατριωτικό αγώνα και θα έπρεπε αντί των κινημάτων "Δεν πληρώνω" να υπάρχουν κινήματα κατά του "λαδώματος" και κατά της μη έκδοσης αποδείξεων".Σε ερώτηση μάλιστα για το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι "σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα, αλλά ο στόχος της είσπραξης δεν αλλάζει. Αν δεν εισπραχθούν τα έσοδα, θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στους στόχους που έχουμε βάλει".