Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών της κυβέρνησης με τη … φιλική συμμετοχή του Πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε πλήρως την δήλωση μου, μετά την σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων, ότι ο “χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον σκέφτεται” και “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”.
Χωρίς ντροπή για μια ακόμα φορά ενώ ανακοίνωσαν έκτακτα βάρβαρα μέτρα για τα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια του φορολογικού συστήματος, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συνεννόηση με τους έχοντες και κατέχοντες, δηλαδή τους βιομηχάνους και όλους αυτούς που έχουν στα χέρια τους τον πλούτο της χώρας!!!
Τελικά, το αίσθημα περί δικαίου της Κυβέρνησης, περιορίζεται στο να επιβάλλει αυταρχικά μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους και να συζητά στη λογική του “ότι προαιρείστε” με τους ισχυρούς.
Το πιο επικίνδυνο από αυτά που ακούστηκαν δια στόματος Πρωθυπουργού είναι η “υπόσχεσή” του, ότι κάθε ελληνική οικογένεια θα έχει τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, και γι’ αυτό αγωνίζεται!!! Αγωνίζεται δηλαδή να φθάσει η ανεργία στο 40% προφανώς υπολογίζοντας και τις παρεμβάσεις του Υπουργού Εργασίας ο οποίος με την καθιέρωση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα φιλοδοξεί να μειώσει τις αποδοχές των εργαζομένων στα επίπεδα μισθών Κίνας.
Κατά τα λοιπά, η εφαρμογή της “εργασιακής εφεδρείας”-Απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και η επέκταση του “Ενιαίου μισθολογίου”, αποτελούν σαφή δείγμα του σεβασμού του Συντάγματος από την Κυβέρνηση.
Έπειτα απ΄ όλα αυτά, δεν είναι επιβεβλημένη η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ανατροπή της ίδιας της κυβέρνησης γιατί είναι άκρως επικίνδυνη και βλάπτει σοβαρά την υγεία και την τσέπη του λαού.