Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

H αστυνομία διέκοψε τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, που διοργάνωσε η επιτροπή κατοίκων κέντρου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, διέκοψε χθες το πρωί έπειτα από καταγγελίες η αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο όπου στήνονταν οι πάγκοι των παραγωγών βρέθηκαν από νωρίς αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αυτή η αυτοσχέδια λαϊκή αγορά είναι παράνομη, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει δώσει σχετική άδεια για την κατάληψη του χώρου.
Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς βρέθηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επενέβησαν, ζητώντας από τους αστυνομικούς να μην προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων. Οι παραγωγοί μάζεψαν τους πάγκους τους και κατευθύνθηκαν προς την έδρα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, στην Αριστοτέλους, για να διαμαρτυρηθούν.
Το μεσημέρι οι παραγωγοί, στους οποίους δεν επετράπη να στήσουν λαϊκή στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στο πλαίσιο του κινήματος "χωρίς μεσάζοντες", πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο. Τα περίπου εκατό άτομα που συγκεντρώθηκαν στο χώρο, παρουσία αστυνομικής δύναμης, φώναζαν συνθήματα, καλώντας τη δημοτική αρχή να ρυθμίσει το ζήτημα της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.
"Μ"