Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Δυο ληστείες με θύματα τρεις ηλικιωμένους στα Φάρσαλα

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τρεις ηλικιωμένοι που έγιναν στόχοι επιδρομής συμμορίας ληστών μέσα στα σπίτια τους σε οικισμό στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί αποδείχθηκαν εξαιρετικά βίαιοι καθώς έδεσαν τα θύματά τους, αλλά η λεία τους ήταν πενιχρή. Όταν αποκαλύφθηκαν οι ληστείες, οι δράστες είχαν από ώρες εξαφανιστεί.
Οι τρεις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, εισέβαλαν πρώτα στο σπίτι ενός ζευγαριού 79χρονων παραβιάζοντας ένα παράθυρο και, αφού χτύπησαν άγρια τους ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους, τους έδεσαν χειροπόδαρα στο κρεβάτι τους με λωρίδες από ένα σεντόνι που έσκισαν. Στη συνέχεια, ερεύνησαν όλο το σπίτι, αλλά δεν βρήκαν παρά μόνο 35 ευρώ τα οποία πήραν και έφυγαν.
Αμέσως μετά, όρμησαν με τον ίδιο τρόπο σε ένα κοντινό σπίτι όπου κατοικεί μόνη μια 85χρονη γυναίκα. Την ξύπνησαν με τη βία και την έδεσαν και αυτή με κομμάτια υφάσματος που βρήκαν. Αναστάτωσαν τα δωμάτια αναζητώντας χρήματα και τιμαλφή, αλλά βρήκαν μόνο μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και 100 ευρώ. Πριν φύγουν, άρπαξαν και τη βέρα που φορούσε η τρομοκρατημένη γριούλα και έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου, όπως είχαν κάνει και στο προηγούμενο σπίτι. Η Ασφάλεια Λάρισας ερευνά για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών.


protothema.gr