Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Η «Αγγέλων Πόλις» ανοίγει πύλες την Κυριακή

Αϊ-Βασίληδες, πονηρά ξωτικά, σκανδαλιάρηδες καλικάντζαροι, νεράιδες και ήρωες αγαπημένων παραμυθιών επιστρατεύονται και φέτος στην «Αγγέλων Πόλις» του δήμου Λαγκαδά, σε ένα από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα χωριά στη Βόρεια Ελλάδα, παρασύροντας κατοίκους και επισκέπτες σε ένα παραμυθένιο ταξίδι.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com
Η «Αγγέλων Πόλις», η χριστουγεννιάτικη παραμυθοχώρα της Θεσσαλονίκης, που εκτείνεται σε 20 στρέμματα στην καρδιά της λουτρόπολης Λαγκαδά, ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή και θα λειτουργεί έως τις 5 Ιανουαρίου. Στήνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ φέτος παρά τη μειωμένη χρονική διάρκειά της αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες έναντι 70.000 πέρυσι και 30.000 το 2011. Στο χριστουγεννιάτικο χωριό του Λαγκαδά, που δημιούργησε ο δήμος, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα θεματικά περίπτερα, από τη «Ζαχαρούπολη», το «Σπίτι του Αϊ-Βασίλη», το «Σπίτι των Παραμυθιών», το «Ταχυδρομείο» έως το «Σπίτι της Δημιουργίας» και το «Σπίτι της Παράδοσης», όπου θα προβάλλονται προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
Εκτός από τα παραμυθένια θεματικά σπιτάκια οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν και την «Παιχνιδοχώρα», όπου θα μπορούν να κάνουν μία βόλτα με το καρουζέλ, να παίξουν στα συγκρουόμενα, να επιβιβαστούν σε ένα μαγικό χαλί, να κάνουν μπάντζι τζάμπιγκ, σκοποβολή, ακόμη και αναρρίχηση.
Όπως τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, ο χώρος είναι σχεδόν έτοιμος, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά. Επιπλέον ο δήμος θα διοργανώσει μουσικές συναυλίες, παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά θεάματα, ενώ ένα τρενάκι θα μεταφέρει δωρεάν τους επισκέπτες από την κεντρική πλατεία Λαγκαδά μέχρι τη λουτρόπολη. Εξάλλου η πληθώρα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έχει δελεάσει 15.000 μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών, οι οποίοι ετοιμάζονται ήδη για την απόβασή τους στην «Αγγέλων Πόλις».

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΜΑΘ
Τις εκδηλώσεις του χριστουγεννιάτικου χωριού στηρίζει φέτος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τις 5 Ιανουαρίου θα φροντίζει για τη μεταφορά των Θεσσαλονικέων από το κέντρο της πόλης στο Λαγκαδά, στην είσοδο της λουτρόπολης, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν και με την αστική γραμμή εξπρές 84 του ΟΑΣΘ. Το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα εκτελούνται από το Επιμελητήριο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του δήμου Λαγκαδά. «Προσπαθούμε να προβάλουμε τον τόπο μας, μία περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και δράσεις ουσίας και εξωστρέφειας», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι είναι ευκαιρία για τους επισκέπτες του χριστουγεννιάτικου χωριού να γνωρίσουν και τα ιαματικά λουτρά του Λαγκαδά.
Η είσοδος στο χωριό είναι δωρεάν, όπως και η συμμετοχή στις συναυλίες και η επίσκεψη στις δραστηριότητες των θεματικών σπιτιών, ενώ η τιμή για κάθε παιχνίδι ανέρχεται σε 2 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη προσφέρονται και ειδικά εκπτωτικά πακέτα των 5 ευρώ για μαθητές, τα οποία καλύπτουν συμμετοχή σε δύο παιχνίδια και φαγητό. Το πρόγραμμα των δωρεάν συναυλιών παρουσίασε ο Δημοσθένης Τολίδης, εκπρόσωπος των χορηγών επικοινωνίας. Στις 15 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη, στις 23 του μήνα με τον Stan, στις 29 με την Ελένη Φουρέιρα και στις 5 Ιανουαρίου με τον Κώστα Μαρτάκη.