Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Καραμανλής κατά Στουρνάρα: Ή αυτός ή εγώ!


Ούτε ζωγραφιστό φαίνεται πως δε θέλει να βλέπει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Και φέρεται να έστειλε τελεσίγραφο στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει εκλογών!Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ξεχάσει την κριτική του νυν υπουργού για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2007-2009.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, ο Κώστας Καραμανλής είναι αποφασισμένος ακόμη και να μην είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές αν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ συμπεριληφθεί ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είναι «κόκκινο πανί» μόνο για τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και για πολλούς βουλευτές της ΝΔ – Τα παράπονα έχουν φτάσει και στο Μαξίμου

Ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ότι ο Γ. Στουρνάρας υπονομεύει την κυβερνητική θητεία του, αθωώνοντας την κυβέρνηση Σημίτη και αυτό εξαιτίας της στενής, φιλικής και πολιτικής σχέσης των δυο τελευταίων.

Πάντως, η πλευρά Καραμανλή, σύμφωνα με Το Βήμα, διαχωρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο αναγνωρίζει την πολιτική σταθερότητα.
Ο υπουργός Οικονομικών, όταν τον ρωτούν απαντά πως δεν έχει συζητήσει το πολιτικό του μέλλον με τον πρωθυπουργό. ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι ο μοναδικός που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ θεωρούν πως ο υπουργός Οικονομικών «διαλύει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κεντροδεξιάς παράταξης».

Οι φωνές αυτές έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό προκαλεί εκνευρισμό, αφού ο Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται απόλυτα τον Γιάννη Στουρνάρα και τον έχει στηρίξει δημόσια, σε όλους τους τόνους.

Newsit.gr